Japanac oženio anime junakinju

Radiosarajevo.ba
Japanac oženio anime junakinju

Proteklog vikenda, svjetskim medijima se prolomila informacija da je Japanac po imenu Sal9000 oženio ljubav svog života. Njeno ime je Nene Anegasaki i stanuje unutar Nintendove video igre Love Plus. Vjenčanje je održano u Institutu za tehnologiju u Tokiju, a prisutne goste činili su živi ljudi, ali i MC, virtualni prijatelj mladenke. Svećenik na vjenčanju bio je od krvi i mesa.

Cijeli događaj mogao se vidjeti na Nico Nico Douga, popularnoj web stranici – arhivi video clipova koju samo istinski poznavalac japanske geek kulture može shvatiti. Sal9000 je aktivni član Nico Nico Douga zajednice, pa mu je zato bilo važno da vjenčanje bude prikazano upravo ovdje. Na videu prenesenom i na youtube može se vidjeti kako Sal i Nene pokušavaju povezati virtualni i stvarni svijet. Ovaj još jedan dokaz japanske fascinacije virtualnim svijetom, tehnologijom i dostignućima što daljim od stvarnosti pokrenut će svačiju maštu.

boingboing.net/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak