Hrvatska: premijerka i ministrica posvađale se zbog tepiha

Radiosarajevo.ba
Hrvatska: premijerka i ministrica posvađale se zbog tepiha


Po pisanju Hrvatskih medija, slučaj "tepih" počeo je prije nekoliko dana, kada je ministrica bez portfelja Bianca Matković odlučila uljepšati svoj ured koji se nalazi na drugom spratu Banskih dvora. Naredila je da se unesu ogledalo i tepih iz susjedne prostorije, nakon čega je spokojno otišla na odmor.

Primijetivši da ogledalo i tepih nisu na svom mjestu, premijerka Jadranka Kosor shvatila je da se nalaze u uredu ministrice koja je važila za jednu od prvih i omiljenih suradnica bivšeg premijera Ive Sanadera.

Predsjednica vlade je naredila da se i tepih i ogledalo odmah vrate na svoje staro mjesto.

Vrativši se sa odmora, Bianca Matković je zaprepaštena naišla na prazan ured, te se, po staroj navici, za pomoć obratila bivšem premijeru Sanaderu, koji joj, naravno, nije mogao pomoći. Bivši premijer je Bianci predložio da to riješi u četiri oka s Jadrankom.

"Ali premijerka uopće nije htjela razgovarati s Matković o slučaju tepih", saznaje Jutarnji list.

Matakovićeva je, ustrajna u namjeri da joj ured ne izgleda kao ruglo, odlučila da donese svoj tepih i u Vladinu evidenciji ga uvela kao privatno vlasništvo.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak