Hrabra baka (89) preživila četiri dana u divljini: Izgubila se na planini, a stekla je i prijatelja

0
Radiosarajevo.ba
Hrabra baka (89) preživila četiri dana u divljini: Izgubila se na planini, a stekla je i prijatelja

Starica od 89 godina, spašena je živa i zdrava nakon što je četiri dana bila izgubljena u šumi.

Na sjeveru Italije postoji očaravajuća priroda, a mnogi Italijani i Italijanke uživaju u šetnjama po njima.

Dana 21. augusta, Giuseppina Bardelli i njen najmlađi sin, odlučili su otići na planinarenje i branje gljiva u blizinu Varazea, u regionu Piedmont koji je odlično poznavala.

Gradačac: Pogledajte hapšenje osumnjičenog za ubistvo žene

U jednom momentu odvojila se od sina, te odlučila da ostane na nižoj nadmorskoj visini dok se on penjao više.

Nakon što je doživjela napad vrtoglavice, postala je dezorijentirana i pala je oko 2 metra u paprat, te je ostala sve dok spasioci konačno nisu čuli za njene vapaje za pomoć 25. augusta, piše CBS.

Najveći labirint u Europi: U njemu se šeta i do sat vremena, a posjetioci se mogu i izgubiti

Pronađena žena je spašena relativno zdrava, a preživila je zahvaljujući vještinama preživljavanja koje je naučila u mlađim danima, ispričala je porodica za italijanske medije. 

Giuseppina Bardelli je spašena iz visoke paprati od oko 7 metara. Za vrijeme boravka u divljini nije imala hranu, ni vodu. 

"Moja majka je decenijama bila član italijanskog alpinističkog kluba i posljednjih dana je iskoristila sve znanje stečeno godinama", rekao je sin Giuseppine za italijanske novine. "Paradoksalno, možda mlađi planinar ne bi uspio."

Giuseppina se također obratila medijma i rekla da je "noću spremala krevet sa paprati, ispod drveta bukve. "Sjetila sam se iz vremena kada sam aktivno planinarila da je najbolje spavati na stomaku, a vodu sam pila iz lokve". 

Noću kada je padao mrak, kaže da se posvetila molitvama, a sprijateljila se i sa lisicom koja je dolazila da je vidi, ali i da je čula zvukove i prisustvo drugih životinja. 

"Brojala sam dane i znala da još ima spasilaca u blizini", rekla je, te dodala da je "čula i dronove i helikopter. Onda kada sam ih čula u blizini, viknula sam i, srećom, čuli su me."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak