Starica (92) pobjegla iz doma: Bez problema prešla ogradu visoku dva metra

0
Radiosarajevo.ba
Starica (92) pobjegla iz doma: Bez problema prešla ogradu visoku dva metra
Foto: Screenshot / X.com / Starica bježi iz doma

Vremešna penzionerka iz Kine preskočila je s lakoćom i velikom brzinom masivnu ogradu staračkog doma u gradu Yantai.

Direktorica staračkog doma izjavila je da žena boluje od Alzheimera, a otkrila je i zanimljiv detalj iz njene mladosti. Snimak bakinog bijega proširila se društvenim mrežama.

Dodala je kako je starica u mladosti radila u voćnjacima u planinama i imala je jake penjačke vještine. 

Dirljiv gest u Sarajevu: Malena ekipa prodajom limunade prikupila 1.406 KM i donirali za dječicu G.

Dirljiv gest u Sarajevu: Malena ekipa prodajom limunade prikupila 1.406 KM i donirali za dječicu G.

Baka iz Kine ima 92 godine, a na društvenim mrežama postala je poznata po svom bijegu iz staračkog doma. Naime, u bijegu su je ulovile nadzorne kamere pa je snimak postao viralan.

Kako i ne bi kad ova vremešna gospođa s lakoćom preskače vrata visoka oko dva metra. Ogradu je savladala u svega nekoliko sekundi, piše Mirovina.hr.

Bijeg iz staračkog doma događa se češće nego što mislimo. Jedan bračni par pobjegao je tako što je suprug razbio šifru na elektroničkoj bravi.

Žena je pobjegla iz staračkog doma u gradu Yantai u Kini te je odmah obaviješteno osoblje ustanove, piše DailyWrap.uk. Direktorica ustanove odmah je poslala četiri automobila i nekoliko zaposlenika u potragu za odbjeglom bakom.

Medicinske sestre rekle su da je baka visoka samo 160 centimetara. Nakon 25 minuta od bijega, žena je pronađena nepovrijeđena u blizini centra te je vraćena u ustanovu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije