Estetski zahvati za pse

Radiosarajevo.ba
Estetski zahvati za pse

Operacije grudi nisu namijenjene samo ženama koje vjeruju da će im veće poprsje poboljšati život, sada se čak i psi podvrgavaju takvim tretmanima.

Dva psa su podvrgnuta ovom estetskom zahvatu kako bi lakše pronašli nove vlasnike.

Morgan i Emma, obje smeđe labradorice, bile su na podizanju grudi, što je koštalo 1.200 funti, i sve to kako bi privlačnijim izgledom pronašle novi dom.

Nakon niza trudnoća psi su imali nakupine viseće kože, a grudi su im se gotovo vukle po tlu.

Osoblje iz prihvatilišta u Brentwoodu, u blizini Essexa, kaže da je njihova viseća koža odbijala potencijalne vlasnike i da su se na zahvat odlučili kako bi im povećali šanse za udomljavanjem.

''Bilo je to dosta neobično. Nije uobičajeno da se estetski zahvati izvode na psima. Ovo je vjerovatno jedan od prvih takvih zahvata'', kaže jedna od voditeljica prihvatilišta Teresa Bartholomew.

''Da to nismo napravili, sigurno im ne bi pronašli novi dom. Svi žele labradora, no kad ih vide tako obješene okrenu glavu. Uistinu su ružno izgledale i ljudima jednostavno nisu bile privlačne''.

Bartholomew kaže da se su prijašnji vlasnici ovih pasa pokušavali zaraditi što više na psićima pa su forsirali parenje i trudnoće.

Morgan i Emma su samo sedam dana nakon operacije pronašle nove vlasnike.

net.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak