Dvogodišnja vandalka

Radiosarajevo.ba
Dvogodišnja vandalka

Britanska policija zbog vandalizma istražuje dvogodišnjakinju koja je štapom na ulici udarila automobil. Vlasnik automobila pozvao je policiju te je tvrdio kako mu je dvogodišnjakinja namjerno oštetila vozilo.

Nakon incidenta je objavljeno kako će "malena kriminalka" dobiti dosje u policiji u gradu Wiltshireu. Policajci su izjavili kako su morali odgovoriti na poziv vlasnika automobila, iako je optuženo dijete koje jedva može samo hodati te ga ne mogu uhapsiti ili ispitivati o incidentu, piše Daily Mail.

Obitelj malene djevojčice je duže vremena u svađi sa susjedom koji je vlasnik oštećenog automobila. Zbog ovog slučaja su se na noge digle britanske udruge za prava djece te tvrde kako dvogodišnjakinja ne može biti osumnjičena za bilo kakav prekršaj. "To je glupo", rekla je osnivačica udruge Kidscape Michelle Elliott te dodala kako je to najbizarnija stvar koju je ikada čula.

index.hr/radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak