Dnevni Satir: studentica filozofije zna šta je ofsajd

Radiosarajevo.ba
Dnevni Satir: studentica filozofije zna šta je ofsajd

Dnevni Satir je neozbiljni news portal koji plasira neistine i otvoreno to priznaje. Njihov moto je: Dabogda ovo bio jedini medij koji bezočno laže. Prenosimo sljedeću dezinformaciju sa pomenutog prijateljskog portala


Mirno sarajevsko naselje Dobrinja sinoć je bilo poprište nesvakidašnjeg događaja. Alma Hadžisušić, najmlađa od troje djece porodice Hadžisušić, iznenadila je sve prisutne kada je prepoznala ofsajd tokom utakmice SAD – Španija, prije nego je sudija podigao zastavicu.

Najviše zahvaljujući Facebooku, ova vijest se proširila brzinom munje. Od tada telefon u stanu porodice Hadžisušić ne prestaje zvoniti.

Na licu mjesta zatekli smo samo Almine roditelje, dok je ova nevjerovatna djevojka bila na važnom ispitu.

„Ovo nas je sve iznenadilo“, rekao je Miralem Hadžisušić i nastavio: „Sjedili smo u stanu sa vjenčanim kumovima i gledali utakmicu. U jednom trenutku Xavi je uputio loptu prema Torresu. Čim je ovaj dotakao loptu Alma je rekla: 'Ovo je ofsajd'. Bio je to nevjerovatan trenutak.“

Ponosni otac nam je nastavio pričati kako im je Alma objasnila da se ofsajd sudi ako je napadač, prije nego mu saigrač uputi loptu, bliži protivničkoj gol liniji od pretposljednjeg igrača odbrane, uzimajući u obzir da je golman posljednji.

Almina majka Senada nije dijelila muževo oduševljenje.

„Shvatam ja oduševljenje, međutim ona je žensko i to joj ne treba. Šta se ona ima petljati u fudbal? To je muška stvar. Sad još treba da se pročuje, pa da misle da je muškobanjasta ili da je, gluho i daleko bilo, gej. Bliži se kraj studiranja, a još momka nema“, kazala nam je Senada i time završila razgovor.

Alma Hadžisušić je studentica četvrte godine filozofije i sociologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

dnevnisatir.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak