Dijana oduševljena izborom za ljetovanje: 'Zbog ovoga idem na odmor u Tursku'

4
Radiosarajevo.ba
Dijana oduševljena izborom za ljetovanje: 'Zbog ovoga idem na odmor u Tursku'

Često se događa da ljudi koji provode odmor u istom smještaju kao njihovi prijatelji ili poznanici saznaju da su njihovi prijatelji imali puno bolje iskustvo na tom istom mjestu.

Možda su imali ljubaznije osoblje, čistije sobe ili posebne privilegije koje drugi gosti nisu imali...

Dijana iz Srbije je na svom TikTok profilu @dihanna_aquarius otkrila jedan od mogućih razloga za ovo.

Dnevnik Radija Sarajevo | Dizdar: "Slovo Gorčina" – Maku u čast

"Otkrit ću vam tajnu kako da na ljetovanju dobijete mnogo bolju uslugu od one koju ste zapravo platili. Stvar je veoma jednostavna. Znate ono kad odete nekome u goste pa odnesete neki mali poklončić - flašu pića, kafu, kolače, nešto slično...

E, princip je zapravo isti! Bitno je da odnesete neki mali poklon bilo kome. Nebitno da li idete u vilu ili u hotel, menadžeru hotela ili nekome ko vas dočeka na recepciji, tek bitno je da mu date neki mali simbolični poklon", navela je ona u snimku koji je objavila i ispričala šta je ona uradila.

"Suprug i ja smo išli u Tursku. I ja sam se par dana pred naš odlazak u hotel najavila menadžeru hotela. Pitala sam ga neke stvari o hotelu, načinu rada i slično. I stupila sam u kontakt sa menadžerom koji se zove Mohamed.

Kad smo mi stigli u Tursku, tačnije u taj hotel u kojem smo odsjedali, zamolila sam da me povežu sa Mohamedom zato što imam mali poklon za njega. To je bilo stvarno nešto jako simbolično. Znači, najmanji mogući poklon. Međutim, to je nama donijelo toliko lijepu uslugu. Naime, bile su samo tri porodice iz Srbije u tom hotelu i od svih njih jedino smo mi bili zadovoljni uslugom", kaže ona objašnjavajući.

Posjetili smo Tučepe: Evo koliko koštaju sladoled, kafa i pivo

"Bili smo smješteni u sobi koja ima jako dobru ventilaciju, klimu, blizu je svih dešavanja... Dok su ostale porodice bile smještene u potkrovlju. A znate i sami koliko je toplo u potkrovlju. Druga stvar, jedino su nama pomogli oko kofera. Jedino su nama odnijeli kofere u sobu. Dakle, svi ostali su sa malom jdecom morali da tegle kofere.

Treća stvar je da su nama sobu čistili svakodnevno. Svakodnevno su nam mijenjali posteljinu, peškire, znači apsolutno sve. I stavljali su nam latice cvijeća po krevetu, pravili one figure od peškira. Mislim, to nije ništa specijalno, ali meni je to toliko bilo drago", kaže ona.

Pored svega ovog, Dijana kaže i da im je taj menadžer hotela, sa kojim su i dalje u kontaktu, nudio da ih svojim kolima vozi bilo gdje.

"On nas je i na plažu vozio svojim autom što je stvarno jako lijepo s njihove strane. Dakle, ta jedna mala stvar koja vas košta ili ne košta ništa, može toliko toga lijepog da vam donese da niste ni svjesni - počevši od upoznavanje druge kulture, druženje sa nekim novim ljudima", priča Dajana i dodaje da su oni imali uplaćenu ultra all inclusive ponudu, ali da su ovo neke sitnice koje su im uljepšale ljetovanje.

Posjetili smo Brela: Ovo su cijene hrane i suvenira, iznenadit će vas koliko košta sladoled

Dobili smo mnogo više nego što smo očekivali i mnogo više u odnosu na ljude koji su bili u istom terminu kada i mi. I u terminima pre i poslije.

Tako da, verujem da je nama to donijelo mnogo bolji tretman... Da ne pričamo o tome kako su nam vodom hladili pijesak, da ne bismo gazili po vrelom pijesku do plaže. Mislim, to su jako lijepe stvari, a vjerujem da je i u mnogim drugim mjestima i u mnogim skromnijim smeštajima isto tako.

Jedan mali, skromni znak pažnje, pa makar je to i jedna flaša rakije, vjerujem da će vam donijeti mnogo lijepog i pozitivnog iskustva", kaže ona.

@dihanna_aquarius

Da li ti imas neki savet zlata vredan kad ides na letovanje? letovanje srbija srbijatiktok savet savetiitrikovi

♬ Kawaii Aesthetic - LoES

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak