Danijela Dvornik: Moja Obama je prava joggerica

Radiosarajevo.ba
Danijela Dvornik: Moja Obama je prava joggerica
Danijela Dvornik ima novog kućnog ljubimca - kujicu Obamu. Nakon što se njena kći Ella preselila u zajednički stan s dečkom Denisom, mama Danijela odlučila je udomiti malenu mješanku koja će joj praviti društvo.

"Moja kujica ima znakovito ime - Obama, jer sam je dobila na dan kada je Obama pobijedio na izborima. Obama je tako zvučno, egzotično i jako prezime, ali meni zvuči dobro i kao ime. Ona je mješanka pudla, koker španijela i maltezera. Preslatka je, pokupila je sve dobre odlike, ne linja se, mala je i jako pametna", kaže Danijela za svoju ljubimicu'.

Nakon što je uginuo njihov pas As, Danijela i Dino odmah su se složili kako će kupiti novog jer vole životinje i bez psa u kući je prazno, no Danijela kaže kako nisu htjeli žuriti s odabirom.

"Jednom pas, uvijek pas. Nakon Asa, pudla koji je poživio 18 dugih godina, nisam htjela novog psa, iako me tada Dino nagovarao da uzmemo drugog. Imali smo mnogo ponuda, ali oboje smo znali kakvog želimo i da nam se takav pas mora sam dogoditi. Na žalost, Obama se dogodila nakon Dinove smrti i jako mi je žao što je nije upoznao jer znam da bi je obožavao. A opet mi je drago što je ušla u moj život baš u pravom trenutku i unijela veselje kad baš i nisam bila vesela. Mnogi su mi u tom razdoblju nudili pse, ali Obama me zainteresirala i kad sam je vidjela, znala sam da je to 'to'. Danas sam jako sretna što je imam i naprosto je obožavam. Jako je dobra i poslušna", govori Danijela.

Obama nije zahtijevna, jede što god joj se ponudi, a Danijela je uglavnom hrani suhom dehidriranom hranom koju kupuje u specijaliziranim dućanima. Uz Danijelu postala je prava mala joggerica.

"Obama je stara šest mjeseci i svako jutro trči sa mnom po nasipu, tako da je prava joggerica. Ima plišanog lavića Simbu i to joj je najdraža igračka. Kad se želi igrati onda mi donosi Simbu da joj ga bacam. Najviše se s njom bavim tako da je pomalo dresiram kroz igru i nagrađivanje. Jako brzo uči, poslušna je i jako se voli maziti", govori oduševljena Danijela te dodaje kako si je kujica sama odabrala mjesto gdje spava - u garderobi koju je pretvorila u svoje carstvo.

vauvau.net/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak