Čehok uhvaćen s jointom

Radiosarajevo.ba
Čehok uhvaćen s jointom

Foto:Index.hr

U redakciju portala Index stiglo je pismo u kojem je priložena i fotografija na kojoj navodno gradonačelnik Varaždina te kandidat za gradonačelničko mjesto u tom gradu i jedan od čelnika HSLS-a Ivan Čehok konzumira marihuanu.

Sam Čehok je u razgovoru za Index potvrdio autentičnost fotografije, kao i to da je nastala u Amsterdamu, no tvrdi kako u "smotuljku" nije bila marihuana nego duhan.

U svakom slučaju zanimljivo je kako se fotografija pojavila upravo u trenutku kada šef HDZ-a Ivo Sanader tvrdi da je glas za SDP ujedno i glas i legalizaciju lakih droga, a onda se pojavi fotografija iz Amsterdama s partnerima iz njegova vlastita Vladina koalicijskog dvorišta.

"Pa to je smiješno!"

Naime, na fotografijama se nalaze Čehokova supruga Anamarija Masten - Čehok koja je ujedno i zamjenica općinskog državnog odvjetnika, kao i njihovi obiteljski prijatelji, obitelj Ptiček te zaposlenici gradske uprave. Anonimni pošiljatelj tvrdi kako je riječ o konzumiranju marihuane, a Čehok to, kao što smo napisali, oštro opovrgava u izjavi za Index.



"Pa to je smiješno! Sve je to dio prljave predizborne kampanje. U mojem gradu znaju da nikada nisam, a niti ću ikada biti pobornik droga, a nisam konzumirao marihuanu. Sporne fotografije stare su pet do šest godina, a riječ je o izletu dijela tadašnje gradske uprave u Nizozemskoj odnosno Amsterdamu. Koliko se sjećam tada smo zapravo smotali Samson cigarete te smo se turistički fotografirali", tvrdi Čehok koji dodaje kako su se i prije takve fotografije znale naći na "ulicama" Varaždina.

"Fotografirali smo se turistički"


Dugogodišnji prvi čovjek baroknog grada koji je ujedno i glavni pretendent na još jedan mandat kaže kako tim fotografijama nikada nije davao preveliku pažnju jer građani tog grada vrlo dobro znaju da "on nije za takve stvari".

"Pa na tom izletu u Amsterdam bilo je oko 60-tak djelatnika od kojih su mnogi bili starije dobi. Zar mislite da bih ja u njihovoj društvu mogao konzumirati marihuanu", pita se Čehok koji se danas ne može sjetiti da je na ijednoj fotografiji snimljen s možebitnim jointom u ustima. Također Čehok je naglasio kako mnogi koji su bili u Amsterdamu na izletu mogu i danas potvrditi kako se nije konzumirala marihuana.

No, unatoč činjenici da je gradski tim odveo u Amsterdam gdje je dozvoljena konzumacija lakih droga, kao i da se spremno "turistički" fotografirao nasmiješen s nečim "što izgleda kao joint" Čehok ipak ostaje partijski vojnik HSLS-a.

"Ja osobno kao ni moja stranka nismo za legalizaciju lakih droga. To smo više puta rekli, a evo sada ponavljamo", rekao je decidirano Čehok dodajući kako legalizacija nije isto što i dekriminalizacija.

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak