Carl Bildt i supruga pod istragom švedskih poreskih organa

Radiosarajevo.ba
Carl Bildt i supruga pod istragom švedskih poreskih organa


Švedski ministar vanjskih poslova Carl Bildt i njegova supruga europoslanica Anna Maria Corazza Bildt nalaze se pod istragom švedskih poreskih organa (Skatteverket) koji ih sumnjiče da nisu prijavili dadilju, objavilo je subotnje izdanje tabloida Aftonbladet.

Švedske poreske službe su ustanovile da 47-godišnja Ukrajinka koja kod Bildtovih očito radi na crno, duguje oko 10.000 eura poreza za 2007. fiskalnu godinu, piše Aftonbladet koji ima najveći tiraž u okviru dnevne štampe u Švedskoj.

Skatteverket nije dobio od bračnog para Bildt prijavu koja se odnosi na njihovu uposlenicu za fiskalnu 2007. godinu, piše Aftonbladet.

Bildt je 2008. godine objasnio da dadilja dolazi u Švedsku samo nekoliko mjeseci u godini, a da ostatak godine živi u Italiji gdje je njen status u odnosu na talijanske fiskalne organe sređen. Naime, Bildtova supruga ima i talijansko državljanstvo, a u italiji vodi biznis izvoza prehrambenih specijaliteta

"Ovo je komplicirana situacija, ali mi ćemo naravno platiti i dovesti sve u red, ako smo nešto loše napravili", komentirala je u subotu Anna Corraza Bildt za Aftonbaldet, prenosi Fena.

Par ima jedno dijete, a Carl Bildt ima dvoje djece iz prethodnog braka, izvještavaju svjetske agencije.

radiosarajevo.ba


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak