Britanska influenserica oduševljena BiH: "Mostar i Sarajevo su nevjerovatni i zaslužuju više pažnje"

1
Radiosarajevo.ba
Britanska influenserica oduševljena BiH: "Mostar i Sarajevo su nevjerovatni i zaslužuju više pažnje"

Britanska influenserica Katie Scrollan putuje po cijelom svijetu i ima više od 500.000 pratitelja na Instagramu, a nedavno je posjetila Bosnu i Hercegovinu.

U svom videu, izrazila je oduševljenje našom zemljom.

"Svi kažu: 'Ideš u Bosnu na odmor? Šta ima za posjetiti na tako neobičnom mjestu...' Ali ja se ne bih složila s tim", napisala je uz kadrove snimljene u Sarajevu i Mostaru.

Bravo, majstore: Damir Džumhur srušio favorizovanog Srbijanca i odbranio titulu u Istanbulu

"Bosna je tako potcijenjena. Mostar je jedan od najljepših evropskih gradova koje sam istraživala i definitivno zaslužuje više zasluga. Ne smijem zaboraviti ni Sarajevo. Ove gradove odmah morate dodati na listu za posjetiti", napisala je.

Mnogi su u komentarima naveli kako se slažu s njenim mišljenjem.

"Posjetila sam Bosnu tokom zime i uprkos tome me oduševila", "Ove godine sam posjetio 22 evropske zemlje. Bosna mi je u top tri. Nevjerovatna je!", "Hvala što promovišeš moju divnu zemlju", samo su neki od komentara.

Agencija za statistiku BiH nedavno je u biltenu Bosna i Hercegovina u brojevima 2023 objavila da je u našoj zemlji tokom prošle godine zabilježeno 1.755.000 turističkih dolazaka i 3.690.000 noćenja, što predstavlja rast u odnosu na 2022. godinu, kada je bilo 1.464.000 dolazaka (rast od 19,8 posto) i 3.194.000 noćenja (rast od 15,4 posto).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak