Bivši šef FBI otkriva: Ovaj trik koriste konobari da bi dobili napojnicu

0
Radiosarajevo.ba
Bivši šef FBI otkriva: Ovaj trik koriste konobari da bi dobili napojnicu

Ako ste radnik u uslužnoj djelatnosti koji želi naučiti kako zaraditi više napojnica, onda je očito vaš anđeo čuvar FBI-jev bivši glavni međunarodni pregovarač za taoce.

Možda će zvučati pomalo čudno na prvu, ali ako netko može pregovarati o oslobađanju taoca, onda bi mogao ispregovarati i bolju napojnicu za poslužno osoblje.

U nedavnom razgovoru za Nudge Podcast, bivši šef FBI-a, Chris Voss, rekao je da postoji jedna stvar koju biste mogli primijetiti da vaš konobar radi, a koja bi vas mogla dovesti do toga da mu date veću napojnicu.

EURO 2024 | Evo kada i u kojem terminu se igraju utakmice polufinala Europskog prvenstva

Voditelj podcasta, Phill Agnew, objasnio je to u TikTok videu promovirajući podcast i rekao da konobari uz njega mogu gotovo udvostručiti svoje napojnice. Ovo je savršen trik za sve konobare koji žele povećati svoju zaradu, ali i za one koji ne vole davati napojnice pa mogu pripaziti na ovu taktiku. 

"Pričao mi je o studiji iz 2003. godine", rekao je Agnew, U studiji, koja je uključivala uslužno osoblje, polovici osoblja je rečeno da prima narudžbe kao i obično. Drugoj polovici osoblja rečeno je da verbalno preslikava narudžbe mušterije. Dakle, mušterija naruči jedan hamburger, a konobar kaže jedan hamburger, piše Večernji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak