Ukrala iPhone djevojci pa joj porukom zatražila lozinku

Radiosarajevo.ba
Studentica kojoj je ukraden telefon dobila je nekoliko mjeseci kasnije poruku od žene koja je tvrdila da ga je našla i koja je tražila lozinku da ga može koristiti.

Studentica psihologije Beth Freestone bila je shrvana nakon što joj je iPhone ukraden tokom noćnog izlaska u Manchesteru, piše Daily Mail.

Nekoliko mjeseci kasnije, 18-godišnjakinju je šokirala poruka na Facebooku od žene koja je tvrdila da je našla njen iPhone te tražila lozinku za Cloud kako bi ga mogla sama koristiti.

"Pozdrav, nadam se da ti ne smeta što te ovo tražim ali dobila sam ovaj telefon, a mislim da si ga ti izgubila, a ja ga samo koristim 2 sedmice dok se moj popravlja, ali ga ne mogu koristiti bez lozinke za iCloud je li moguće dobiti ju tako da te mogu odjaviti i prebaciti se na svoj račun. Unaprijed hvala, xx”, pisalo je u poruci.

Da bi sve bilo još gore, Beth je poslala ženi 5 funti nakon što se ova složila da joj pošalje iPhone natrag, ali je umjesto toga uzela novac i blokirala djevojku da ju ova više ne može kontaktirati.

"Blokirala me je na Facebooku a zatim je isključila svoj broj tako da ju više nisam mogla kontaktirati. I moji su joj prijatelji poslali nekoliko SMS poruka kada je prestala meni odgovarati ali mi i dalje nije htjela poslati iPhone a postala je i pomalo agresivna."

Beth nije imala aplikaciju za praćenje da pronađe svoj telefon i nije prijavila incident policiji. Zbog toga je odlučila otkriti ženu na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak