Super Mario više nikada neće biti isti: Da li znate ko mu je davao svima poznati glas?

0
Radiosarajevo.ba
Super Mario više nikada neće biti isti: Da li znate ko mu je davao svima poznati glas?

Glumac Charles Martinet je bio glas Super Marija još od igre Super Mario 64. Iako se njegova gluma svela na tek nekoliko riječi i pretežno na uzvike prilikom skakanja, glas mu je bio ikoničan.

Martinet se sada i službeno oprostio od glume u Nintendovim Super Mario video igrama.

Tvorac Super Marija, Shigeru Miyamoto, zahvalio mu se na dugogodišnjem radu i poručio kako će Mario i neki drugi likovi od ove jeseni imati drugačije glasove, odnosno nove glasovne glumce.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Charles Martinet je izjavio kako mu je bila privilegija svih ovih godina nasmijavati fanove i podsjećati ih na nevinost i veselje kroz video igre. Iako više neće glumiti u video igrama, i dalje će komunicirati s fanovima širom svijeta.

Upravo se na temu Mariovog glasa vodilo najviše rasprava kad je najavljeno kako će glumac Chris Pratt posuditi glas Super Mariju u filmskoj adaptaciji.

Nije još otkriveno ko će biti novi glas Marija i nije sasvim jasno hoće li taj glas uopšte biti javno vezan uz jednu osobu.

Sreća u nesreći: Igrač tvrdi da mu je video igra spasila život

Čini se kako ćemo 'novog Marija' čuti već ove jeseni u igri Super Mario Bros. Wonder, za koju su neki fanovi prilikom najave već posumnjali da je Martinet zamijenjen. Sve do sada nije bilo potvrde za to, ali ovime je i to razjašnjeno, piše Hcl.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak