Razvoj Instagram aplikacije namijenjene za djecu ispod 13 godina

Radiosarajevo.ba
Razvoj Instagram aplikacije namijenjene za djecu ispod 13 godina

Facebook navodno gradi verziju Instagrama za djecu mlađu od 13 godina, kojima je trenutno zabranjeno pridruživanje glavnoj aplikaciji.

"Uzbuđen sam što mogu objaviti da smo u budućnosti prepoznali omladinski rad kao prioritet za Instagram i dodali smo ga na našu listu prioriteta", napisao je Vishal Shah, potpredsjednik Instagrama, piše Independent.

„Usredotočit ćemo se na dvije stvari a to je ubrzavanje našeg integriteta i privatnosti kako bismo osigurali najsigurnije moguće iskustvo za tinejdžere, kao i izgradnju verzije Instagrama koja omogućava osobama mlađim od 13 godina da po prvi put sigurno koriste Instagram", izjavio je Shah.

Novu aplikaciju nadzirali bi Adam Mosseri, šef Instagrama i Pavni Diwanji koji je prethodno bio šef Googleove verzije YouTubea prilagođene djeci, pod nazivom YouTube Kids.

„Ovdje moramo puno učiniti,ali dio rješenja je stvoriti verziju Instagrama za mlade ili djecu u kojoj roditelji imaju transparentnost ili kontrolu. To je jedna od stvari koju istražujemo", rekao je Mosseri.

Dodao je da kompanija zna da "sve više i više djece" želi koristiti Instagram, ali da je provjera starosti izazov za kompaniju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak