Postoji nekoliko načina: Saznajte kako anonimno vidjeti nečiji WhatsApp status

0
Radiosarajevo.ba
Postoji nekoliko načina: Saznajte kako anonimno vidjeti nečiji WhatsApp status

Slično Instagramu i drugim društvenim medijima, WhatsApp vam omogućuje pregled "statusa" kontakata koji su memorirani na vašoj kontakt listi u mobitelu. Kreator može vidjeti ko je pogledao status. No, postoje trikovi kako da ostanete anonimni kada gledate status svojih kontakata.

"U Statusu možete dijeliti end-to-end kriptirani tekst, fotografije, videozapise i GIF-ove koji nestaju nakon 24 sata. Da biste slali i primali ažuriranja statusa od svojih kontakata, vi i vaši kontakti morate međusobno dijeliti telefonske brojeve", ovako WhatsApp opisuje funkcioniranje funkcije koju je Messenger uveo prije nekoliko godina, kao i drugi društveni mediji (npr. Instagram ili Facebook).

Ponekad, međutim, neko nema samo dobre prijatelje, već i bivše djevojke, bivše najbolje prijatelje ili druge kontakte u adresaru. Ako niti jedan nisu izbrisali, veliko je iskušenje s vremena na vrijeme vidjeti što rade stari prijatelji i poznanici. To ne može biti problem ni za jednu stranu, ali neki bi radije ostali anonimni i ne žele da se vidi kako pregledavaju nečiji status. Budući da uz normalne postavke kreator statusa može vidjeti ko je gledao dijeljene medije, za to je potreban mali trik.

Drama u Munchenu: Klimatski aktivisti paralizirali aerodrom, zalijepili se za pistu

Četiri načina za anonimni pregled WhatsApp statusa: 

Postoji nekoliko načina da ostanete anonimni kada gledate WhatsApp status. Najjednostavnije rješenje vjerojatno je deaktivirati potvrde čitanja – na taj način kreator statusa više ne može vidjeti jeste li pregledali dijeljeni medij. Nedostatak ove metode je, međutim, što više ne možete vidjeti ko gleda vaš vlastiti status i više ne možete vidjeti uz plave kvačice u chatovima je li poruka već pročitana, piše Fenix.

Alternativno, također možete vidjeti status kontakata u web pregledniku. Da biste to učinili, otvorite ga u anonimnom načinu rada, idite na WhatsApp Web i otvorite pregled statusa. Ako ste izvan mreže, status možete vidjeti anonimno, ali samo je tekst jasno vidljiv, slika ostaje mutna.

Nova opcija na aplikaciji WhatsApp oduševila korisnike

Puno kompliciranije, ali i moguće, je prebaciti telefon u način rada u zrakoplovu, pogledati status, izbrisati WhatsApp aplikaciju, zatim se vratiti na internet i zatim ponovno instalirati aplikaciju.

Informativni portal Chip.de ima manje razrađen savjet: ako otvorite funkciju "WhatsApp\Media\.Statuses. " u file exploreru na uređaju. pretraživanja, također možete vidjeti status kontakata – izvan aplikacije i stoga anonimno. Prema pisanju Chip.de, svaki status se automatski sprema na uređaj.

Stoga, ako imate volje i vremena za jednu od ovih opcija, možete ostati anonimni prilikom pregledavanja nečijeg WhatsApp statusa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak