Od jeseni Facebook uvodi opciju za isključivanje političkih oglasa

Radiosarajevo.ba
Od jeseni Facebook uvodi opciju za isključivanje političkih oglasa

Mark Zuckerberg, čelni čovjek Facebooka, izjavio je da će korisnici ove društvene mreže moći isključiti političke oglase na društvenoj mreži uoči izbora u SAD-u koji su predviđeni za ovu godinu.

Facebook se već neko vrijeme susreće s teškim kritikama zbog dopuštanja političkih oglasa kreiranih od internetskih botova. Društvena platforma Twitter, jedan od glavnih rivala Facebooka, zabranila je političko oglašavanje prošlog oktobra.

"Suosjećamo se s onima koji su već donijeli svoju odluku o tome za koga će glasati na predstojećim izborima i koji jedva čekaju da se ovaj kompletan proces završi, pa smo odlučili uvesti i mogućnost isključenja političkih oglasa", istakao je Zuckerberg.

Facebook i njegova podružnica Instagram omogućit će korisnicima da isključe političke oglase kada se pojave ili da ih jednostavno blokiraju u postavkama. Korisnici koji su isključili političke oglase također će moći blokirati ih ako se budu i dalje prikazivali, piše BBC.

Iz navedene kompanije su saopćili kako planiraju ovu značajku učiniti dostupnom svim američkim korisnicima u toku sljedećih nekoliko sedmica, a bit će dostupna i u drugim zemljama od ove jeseni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak