Na WhatsAppu od sada dostupna nova opcija: Pogledajte o čemu se radi

0
Radiosarajevo.ba

Kako navode iz WhatsAppa, opcija za automatsko utišavanje poziva s nepoznatih brojeva trebala bi pružiti korisnicima više privatnosti i veću kontrolu nad aplikacijom.

Na WhatsApp stiže nova opcija koja omogućuje korisnicima da automatski utišaju dolazne pozive s nepoznatih brojeva, objavila je kompanija na svom službenom blogu.

"Ova opcija osmišljena je kako bi vam pružila više privatnosti i veću kontrolu nad vašim dolaznim pozivima. Pomoći će u automatskom uklanjanju neželjenih poziva od nepoznatih ljudi i potencijalnih prevara. Ti pozivi neće zvoniti na vašem mobitelu, ali će biti vidljivi na popisu poziva, u slučaju da se ispostavi da je neko važan zvao", objašnjavaju iz WhatsAppa.

Crvena zvezda osvojila ABA ligu, Partizan "pometen" u finalu

Osim što će se automatski utišati zvuk, onemogućit će se vizualni prikaz poziva kako se korisnik slučajno ne bi javio. Za uključivanje ove opcije, potrebno je otići u postavke WhatsAppa, odabrati odjeljak "Privatnost" te "Pozivi". Tamo će se pojaviti svojevrsni prekidač za opciju "Utišaj nepoznate pozivatelje", kojeg je potrebno kliknuti.

Uz utišavanja nepoznatih poziva, na WhatsApp stiže i opcija osmišljena da informira korisnike o opcijama privatnosti i sigurnosti koje aplikacija nudi.

Foto: Bug.hr: Whatsapp novitet

Radi se, naime, o svojevrsnoj provjeri privatnosti (Privacy Checkup), koja pokriva nekoliko kategorija, uključujući dopuštanje korisnicima da izaberu tko ih može kontaktirati i dodavanje dodatne sigurnosti njihovom računu poput dvofaktorske autentifikacije, prenosi bug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak