Mnogi korisnici razočarani zbog velikog problema na Instagramu: 'Nažalost, ovo ne možemo vratiti'

0
Radiosarajevo.ba
Mnogi korisnici razočarani zbog velikog problema na Instagramu: 'Nažalost, ovo ne možemo vratiti'

Dio korisnika Instagrama neugodno se iznenadio kad je otvorio svoju omiljenu aplikaciju i dobio obavijest da su neki storyji trajno obrisani. Dodatan šok je bila informacija kako se - ne mogu vratiti.

"Ova priča više nije dostupna. Zbog tehničkog problema, ova priča više nije dotupna. Iako smo u međuvremenu riješili ovaj problem, vaša se priča ne može vratiti", stoji u obavijesti koja je dočekala neke korisnike.

Iz Mete, koja je vlasnik Instagrama, priznaju kako je došlo do određenih problema, ali i da su ti problemi riješeni. Ali, dodaju, obavijest će vidjeti samo oni čije su priče - zauvijek izgubljene.

Najbrži uštipci gotovi za 5 minuta: Nevjerovatno mekani i hrskavi, a jedan sastojak je obavezan

"Nažalost, ne možemo vratiti ove priče i obaviještavamo ljude u aplikaciji ako su time pogođeni", istakli su iz Mete.

Iako su Instagram Story odnosno Priče, zamišljene kao kratkotrajne i vidljive su javno ili pratiteljima tek 24 sata, korisnici ih mogu spremiti u arhivu i naknadno pregledavati odnosno učiniti vidljivima drugima. Mnogi korisnici to uveliko iskorištavaju i tretiraju Story kao svojevrsni foto i video dnevnik. U tome im pomaže i Instagram koji će ih podsjetiti na to što su objavili na taj dan prethodnih godina.

Fotografija banana na Instagramu izazvala veliku pometnju: Kada je najboljeg okusa?

No, kako su pojasnili iz Instagrama, story se ne pohranjuje automatski na uređaj s kojeg se učitava (pametni telefon ili računar), već se automatski učitava u arhivu storyja. I upravo je u tome dijelu bila pogreška koja je storyje jednostavno - izbrisala.

Zato, ako vam je stalo da vam story bude i objavljen i sačuvan, možete iskoristiti opciju u aplikaciji Instagram i omogućiti pohranu storyja i na uređaj koji koristite. Drugo je rješenje da fotografije i videa koji su vam važni pohranjujete na svoj uređaj, a tek potom objavljujete na Instagramu. Za svaki slučaj, piše Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak