Facebook želi čitati vaše misli

Radiosarajevo.ba
Facebook želi čitati vaše misli
Šefu Facebooka Marka Zuckerberga nije dovoljno što na ovoj društvenoj mreži dijelite svaki vaš potez, slike, update statusa vaših veza.

Ne, Zuckerberg sada želi i znati šta tačno mislite.

Tokom nedavnog Facebook live eventa, na kojem ste mogli postaviti pitanja, a on odgovarao, Zuckerberg je kazao kako je zamislio tehnoglogiju techno-telepatije putem koje će ljuti moći podijeliti svoje misli direktno iz – uma...

Opisujući evoluciju shareova na internetu, od teksta, preko fotki, telefona, pa danas, do live streaminga, Zuckerberg je kazao kako je sljedeći korak virtuelna realnost, a zatim i telepatija.

„Ono što zaista mislite i osjećate, u svojoj svojoj idealnoj formi u vašem umu i mogućnost da to podijelite sa svijetom. Da, to želim vidjeti sljedeće“, odgovorio je Zuckerberg na pitanje iz Washington Posta.

Otkrio je i kako je u toku istraživanje koje sugerira da ćemo imati i ovo u nekom doglednom vremenu. Naučnici na Univerzitetu Berkeley uspjeli su pogoditi šta osobe misle prema određenim MRI skenerima.

Zuckerberg je telepatiju nazvao budućnosti komunikacije.

Mark Zuckerberg je opisao i eksperiment u kojem je miš prošao kroz labirint, a onda se „sken“ tog labirinta „prebacio“ u mozak drugog miša (...). Kazao je i kako se to još uvijek ne testira na ljudima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak