Elon Musk zbog svoje djevojke izgubio 20 miliona dolara

Radiosarajevo.ba
Elon Musk zbog svoje djevojke izgubio 20 miliona dolara
Elon Musk više nije predsjednik Uprave Tesle.

On se nagodio na sudu nakon što je optužen za prevaru zbog niza lažnih tvitova, a mora platiti i vrtoglavih 20 miliona dolara kazne, piše CNN

Elon Musk je odstupio s čela Tesle: Kažnjen s 20 miliona dolara 

Zaradio tužbu: Elona Muska tvitanje bi moglo skupo stajati

Početkom augusta na Twitteru je napisao da razmišlja o povlačenju dionica Tesle s berze te da investitori podupiru taj plan, da je finansiranje osigurano i da će dioničarima biti ponuđeno 420 dolara po dionici.

Muska je broj 420 došao glave, a cijenu dionice zaokružio je na taj broj jer ima posebnu simboliku u kulturi kanabisa.

Navodno je Musk htio impresionirati svoju djevojku Grimes, s kojom je posljednjih sedmica u jako klimavim odnosima. 

Drama sa spornim tvitom o cijeni dionice doživjela je bizarni vrhunac nakon što se u cijelu stvar umiješala reperica Azealia Banks.

Muzičarka je trebala sarađivati s Grimes, a odjednom je na internetu osvanula prepiska u kojoj Muskova djevojka njoj piše kako je Elon drogiran pisao o cijeni Tesline dionice te da je naveo broj 420 jer je opsjednut marihuanom.

Elon Musk i ekscentrična muzičarka Grimes započeli su vezu početkom ove godine, a prvi su se put zajedno pojavili na Met Gali.

Novinarima su priznali da su ušli u vezu nakon što se Musk javio Grimes jer ga je preduhitrila u jednoj geekovskoj šali o umjetnoj inteligenciji, prenosi Blic.rs

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak