Elon Musk: Tesla će početi koristiti humanoidne robote 2025. godine

0
Anadolija
Elon Musk: Tesla će početi koristiti humanoidne robote 2025. godine

Američki globalni proizvođač električnih automobila Tesla će sljedeće godine početi koristiti humanoidne robote, izjavio je u ponedjeljak izvršni direktor Elon Musk.

"Tesla će imati istinski korisne humanoidne robote u niskoj proizvodnji za Teslinu internu upotrebu sljedeće godine i, nadamo se, visoku proizvodnju za druge kompanije 2026", napisao je Musk na platformi X.

Teslin humanoidni robot po imenu Optimus prvi put je predstavljen u septembru 2022. godine, koji se tada zvao Bumblebee. Kompanija je prošle godine predstavila Optimus Gen 2 kao novu generaciju svog humanoidnog robota.

Bošnjačka stranka ulazi u savez s negatorom genocida u Srebrenici, Putinovim i Dodikovim "herojem"

Musk je ranije ove godine rekao kako vjeruje da će Optimus biti korišten za obavljanje stvarnih zadataka unutar Teslinih tvornica do kraja ove godine.

Dok Tesla ima za cilj da koristi humanoidne robote za obavljanje ponavljajućih i opasnih zadataka u fabrikama, američki potrošači bi ih na kraju mogli koristiti u komercijalne svrhe u svojim domovima, tvrde stručnjaci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak