Željko Bebek proslavio rođendan sa Selmom iz pjesme Bijelog dugmeta

Radiosarajevo.ba
Željko Bebek proslavio rođendan sa Selmom iz pjesme Bijelog dugmeta

Jedan od najvećih hitova Bijelog dugmeta, Selma, posvećen je ženi u koju je Vlado Dijak bio toliko zaljubljen da je njeno putovanje na fakultet pretočio u jednu od najljepših ljubavnih pjesama.

Instagram / Otpjevao je prije 40 godina: Željko Bebek posjetio Zeničanku Selmu

Selma Borić danas ima 90 godina, a da je proslavila rođendan otkrio je pjevač Željko Bebek koji ju je posjetio i na društvenim mrežama objavio njihovu zajedničku fotku. 

"Moja draga Selma proslavila devedeseti rođendan... Sretan rođendan od srca", napisao je Bebek uz fotku na kojoj on i Selma zajedno poziraju i piju šampanjac.

Vlado i ona su se upoznali 1945.

"Imala sam tad 16 godina. Ja sam ležala s curama na travi, a Vlado je s dečkima ležao nasuprot. Čupkao je travu i stalno me pogledavao. Izgleda da se odmah zainteresirao za mene, a kasnije smo se sretali na korzu. Jednom me sreo s koferom pa mi je nosio kofer. Išli smo na stanicu i onda mi je pomogao da uđem u vlak. U tom je vlaku bio polupan prozor, a on mi je onda rekao: 'Selma, ne naginji se kroz prozor'", ispričala je Selma kad je prije nekoliko godina gostovala u HRT-ovoj emisiji Osmi kat.

Priznala je da ovu pjesmu jako voli, ali da joj u početku niko nije vjerovao da je pjesma posvećena njoj. Vlado nikad nije Selmi priznao da je zaljubljen u nju, već je za njom patio četiri godine. 

"On se nikad nije izjasnio, samo me gledao", rekla je Selma tom prilikom, slegnuvši ramenima.

Selma je rođena u Zenici, ali danas živi u Zagrebu, sama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak