Zatraženo suđenje slavnom francuskom glumcu zbog navodnog silovanja glumice

1
Radiosarajevo.ba
Zatraženo suđenje slavnom francuskom glumcu zbog navodnog silovanja glumice

Kako su u četvrtak, 22. augusta, objavili francuski mediji, pariško tužiteljstvo je zatražilo da se glumac Gerard Depardieu pojavi na suđenju vezano za optužbe za silovanje glumice Charlotte Arnould. Sudija istrage sada mora donijeti odluku hoće li prihvatiti taj zahtjev ili ne.

Carine Durrieu-Diebolt, advokatica glumice Charlotte Arnould, kazala je za francusku TV stanicu BFMTV kako je zahtjev za pojavljivanje na suđenju ključan za njegovu klijenticu, prenosi Nacional.hr.

"Za Charlotte Arnould to je ogroman korak naprijed prema suđenju. Ona sada nestrpljivo čeka završetak istrage".

Otkriven identitet lijepe plavuše koja je uhapšena s vlasnikom Telegrama

Depardieu se već suočava sa suđenjem ovog oktobra u drugom slučaju u kojem je optužen za seksualni napad na druge dvije žene na snimanju filma 2021. godine. Novi zahtjev za suđenjem povezan je s prijavom za dvostruko silovanje koje je Charlotte Arnould podnijela policiji u augustu 2018. godine.

Glumica, čiji su roditelji prijatelji slavnog glumca, navodi kako ju je Depardieu silovao 7. i. 13. augusta 2018. kada ga je posjetila u njegovom pariškom domu tražeći od njega savjete vezane za njezinu karijeru. Ona je bila prva žena koja je odlučila sudski goniti Depardieua zbog seksualnog napada nakon čega su uslijedile brojne priče o glumčevom seksualno neprikladnom tretiranju glumica i članica fiilmskog osoblja na snimanju filmova.

Njena prijava je isprva odbačena nakon devetomjesečne istrage koja je rezultirala manjkom dokaza. Glumica je nakon toga podnijela novu prijavu nakon čega je 2020. određen sudija istrage da bi 2021. Depardieu bio optužen za silovanje i seksualni napad.

Tokom posljednjih 18 mjeseci Depardieu je bio pod medijskim istragama u pogledu njegovog ponašanja spram žena, što je rezultiralo dokumentarnim filmom koji je producirala France Televisions te tekstovima istraživačkog portala Mediapart, objavljenima prošle godine.

Glumac je žestoko odbacio optužbe za silovanje kao i za seksualni napad. U otvorenom pismu objavljenom u listu Le Figaro prošlog oktobra, sugerirao je da su njegova djela i ponašanje pogrešno protumačeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak