Važila je za fatalnu zavodnicu, živjela je holivudski glamur, a onda je završila u zatvoru

0
Radiosarajevo.ba

Manekenka Katarina Rebrača uhapšena je 2010. godine, kada su prvi put isplivale informacije da je preko svoje fondacije pronevjerila 22 miliona dinara (367.000 KM) namenjenih za humanitarnu pomoć.

Popularna manekenka i voditeljica plijenila ljepotom i na javnoj scenom važila za zavodnicu.

Katarina Rebrača je karijeru je počela kao manekenka, a pored humanitarne fondacije imala je i svoju modnu agenciju. Pored manekenstva, radila je i kao voditeljica i glumica, a objavila je i nekoliko knjiga o zdravom životu i vitkoj liniji.

Tužne vijesti: Preminuo legendarni trener, karijeru počeo u KK Bosna

Posljednjih nekoliko puta kada se Katarina Rebrača pojavljivala u javnosti izgledala je potpuno drugačije i promijenila je svoj fizički izgled do neprepoznatljivosti.

U New Yorku je živjela do pete godine, a potom se preselila u Beograd. Šest godina kasnije sa majkom Sandrinom, čije je pravo ime Spomenka Bogunović, prešla je u Los Angeles, a potom i u New York, gdje je započela manekensku karijeru. U Beograd se vratila 2000. godine.

Katarina danas ima 51 godinu, izgleda skroz drugačije i malo ko bi je prepoznao, a ako je sudeći prema njenim objavama, najviše vremena provodi u New Yorku.

Povratak na modnu pistu nakon 14 godina: I u 60. godini izgleda fantastično

Manekenka se našla u centru skandala zbog pronevjere, a u Višem Sudu u Beogradu prije par godina izrečena je presuda Katarini Rebrači i njenim saradnicama koje su se teretile za zloupotrebu položaja i uzimanje novca iz Fonda za prevenciju raka dojke. Sve tri optužene oslobođene su optužbe i proglašene nevinim za djelo koje im se stavlja na teret.

Više javno tužilaštvo u Beogradu uložilo je potom žalbu na prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu od 22. jula 2022. godine kojom su Katarina Rebrača i još dvoje osobe oslobođene od optužbi da su izvršile krivično djelo Zloupotreba položaja odgovornog lica, porenose srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak