Važi za jednog od najpoželjnijih muškaraca na svijetu, a on već 47 godina ima oči samo za nju

0
Radiosarajevo.ba

Legendarni Denzel Washington, najveća zvijezda filma Gladijator 2, decenijama važi za jednog od najpoželjnijih muškaraca, a uprkos udvaranjima mnogih svjetskih ljepotica, on nikada nije primijetio bilo koga osim svoje Paulette.

Proslavljeni glumac Denzel Washington ove godine će proslaviti 70. rođendan, a ako pitate dame, i dalje je jedan od najpoželjnijih muškaraca na svijetu.

Otkako je zakoračio u Hollywookd, Washington je uživao u titulama "najseksepilnijeg muškarca svijeta" i "najljepšeg čovjeka koji je hodao Zemljom", ali je on, na veliku žalost dama, odavno zauzet – od 1983. godine je u braku s glumicom Paulettom Pirson Washington.

Scholz putuje na sastanak s Vučićem: Glavna tema je litijum

Par se upoznao na setu njegovog prvog filma Vilma (1977), ali su prvi put razgovarali tek mjesecima kasnije, na žurki koju je organizovao zajednički prijatelj. Tada je Denzel pričao o predstavi koju planira da gleda, a kada je otišao u pozorište – sreo je Paulette.

Potom su otišli na prvi sastanak, kada je ona platila taksi jer glumac još uvijek nije zarađivao dovoljno, a danas se često sjećaju ovog izlaska i pričaju o tome koliko im se život promijenio od tih dana, piše Glossy.

Kako je Denzel jednom prilikom priznao, triput ju je prosio dok mu Paulette konačno nije rekla "da", a vjenčali su se 25. juna 1983., nakon čega su dobili četvero djece.

Kako je jednom prilikom objasnio, on je "blagoslovljen najboljom ženom na svijetu, koja ne samo što je lijepa žena i divna supruga nego i je dobra majka četvero dece, koja sve drži na okupu".

Foto: EPA - EFE: Pauletta i Denzel Washington

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak