Supruga Zdravka Čolića: Nikada se ne pojavljuje u javnosti, ali jednom je iznenadila sve

0
Radiosarajevo.ba
Supruga Zdravka Čolića: Nikada se ne pojavljuje u javnosti, ali jednom je iznenadila sve

Legendarni pjevač posvetio je prije nekoliko godina supruzi Aleksandri prelijepu ljubavnu pjesmu, a u spotu je na suptilan način pokazao koliko je velika njegova ljubav prema ženi s kojom decenijama uživa u harmoničnom životu.

Zdravko Čolić od početka karijere bio je jedan od najvećih fenomena širom Jugoslavije i miljenik ženskog dijela publike, a milioni žena su ludjeli za njim.

Šarmantan, razigran i u svakoj situaciji nasmijan, popularni Čola bio je san mnogih Jugoslovenki, a on se trudio da ne eksponira svoj privatni život, pa nije pričao ni o svojim ljubavima, niti ih javno pokazivao.

Konaković: Sarajevo ruši sve turističke rekorde. Sjećate li se koalicije Petak 13 i kupovine kioska?

Tako se tiho i bez pompe i oženio 2001. godine, kada su se njegova životna saputnica Aleksandra i on jedno drugom zakleli na vječnu ljubav. Par se upoznao na predivnom Jadranu, a ljubav je rođena iz prijateljstva.

Kako je Čola pronašao ženu svog života?

"Svaki muškarac voli da neko brine o njemu. Mislim da je to bilo presudno. Upoznali smo se davnih dana u Makarskoj, Aleksandra je studirala u Beogradu, nastavili smo da se viđamo, s vremenom smo počeli da se zabavljamo", istakao je svojevremeno pjevač.

Pjesma dana i Zdravko Čolić: "Tebe čuvam za kraj, tebe ću ljubit..."

On ne krije koje su ga Aleksandrine osobine šarmirale.

"Osvojila me je jednostavnošću i privrženošću. Posvetila mi se, misli o meni, brine, sekira se… Čovjek nekako prepozna osobu koju bi opet rado vidio, uhvati neku emociju koja bez riječi govori da joj je stalo do njega. To ne mogu da objasnim jer može pred tobom biti najlepša i najpametnija žena, a da jedva čekaš da ode od nje", naglašava Čola.

Prema njegovim riječima, hoće li neki par opstati ili ne, zavisi od nečega većeg.

"Viša sila određuje zašto su neki ljudi zajedno, a drugi nisu. Sandrina i moja aura su se prepoznale, to je vjerovatno bilo sasvim dovoljno za ulazak u neku novu dimenziju", naglasio je.

Iznenadno vjenčanje i idiličan porodični život Zdravka Čolića

Čolići su postali supružnici poslije duge ljubavi, a mnogi ne znaju da je do toga da stanu pred matičara došlo na najromantičniji način – spontano.

Zdravko Čolić pjevao u BiH po najvećem pljusku: Pogledajte hit snimak sa društvenih mreža

"Vjenčali smo se na Prvi maj potpuno spontano, svi su mislili da je skrivena kamera, jer smo pošli na uranak. Dugo smo bili u vezi, pa je to bilo 'ili dža ili bu'. Poštovanje i prijateljstvo mora da postoji. Veze koje duže traju, za onog ko može da ih izgura, nisu nekad loše, u smislu zajedničkog života", ispričao je Čola u jednom intervjuu.

Pjevač i žena njegovog života dobili su potom dvoje djece, kćerke Unu i Laru, s kojima su donedavno živjeli mirno i harmonično u skupocijenoj vili na Dedinju, a mediji su ovog ljeta javili da su Čolići prodali luksuznu nekretninu i preselili se u vilu u blizini Banovog brda.

O životu supruge Zdravka Čolića ne zna se mnogo, a prije izvjesnog vremena se pisalo da je ona profesorica geografije. U svakom slučaju, ona je suprugu velika podrška i posvećena je porodici.

Prekinut koncert Zdravka Čolića u Tesliću: Pogledajte olujno nevrijeme nakon pola sata nastupa

Čolina supruga u njegovom spotu

Zdravko Čolić je kroz karijeru uglavnom snimao spotove u kojima je centralna ženska figura prelijepa manekenka, ali je u slučaju pjesme "Tebe čuvam za kraj" iz 2018. napravio presedan.

Tada je pjevač bio usamljen u spotu, da bi se na kraju pojavio mozaik koji je formirao lice njegove supruge Aleksandre, kojoj je pjesma i posvećena.

FOTO: Screenshot: YouTube

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak