Slavni glumac se oporavlja od teških povreda: 'Probao sam sve vrste terapije'

0
Radiosarajevo.ba

Slavni glumac Jeremy Renner oporavlja se od teških povreda koje je zadobio u stravičnoj nesreći prije 10 mjeseci, kada ga je pregazila snježna grtalica.

Pravo je čudo da je glumac ponovo stao na noge i može hodati manje od godinu dana kasnije, a za to bez sumnje može zahvaliti svakodnevnoj fizikalnoj terapiji kojoj je bio podvrgnut otkako je otpušten iz bolnice.

U novoj objavi na Instagramu, Renner se osvrnuo na svoj oporavak i otkrio da je isprobao "svaku vrstu terapije" u posljednjih 10 mjeseci.

Razvijaju se olujne ćelije: Lovci na oluje najavili gdje će biti najgore nevrijeme

Renner je početkom januara hospitalizovan zbog povrede grudnog koša i ortopedskih povreda nakon što ga je pregazio njegov Sno-Cat, velika snježna grtalica koja teži najmanje 6500 kilograma. Glumac je pokušavao pomoći svom nećaku da izađe iz snijega u blizini njegove kuće na jezeru Tahoe kada ga je grtalica zgnječila.

Njegove povrede uključivale su osam rebara slomljenih na 14 mjesta, slomljeno desno koljeno i zglob, slomljenu tibiju lijeve noge, slomljen lijevi zglob, slomljenu desnu ključnu kost, slomljeno desno rame i još mnogo toga.

Slavni glumac Jeremy Renner teško povrijeđen

"Istražujem sve vrste terapije od 14. januara. Svaki dan, bezbrojni sati fizikalne terapije, injekcije peptida, IV dripovi i guranja, matične stanice i egzosomi, terapija crvenim svjetlom/IR, hiperbarična komora, hladno poniranje i popis se nastavlja u nedogled", napisao je Renner na Instagramu.

"Ali moja najveća terapija bili su moj um i volja da budem ovdje i želja da se oporavim i budem bolji. Budi izniman... osjećam da je to moja dužnost. Ne da protratim svoj život jer sam pošteđen, već da vratim svojoj porodici, prijateljima i svima vama koji ste me osnažili da izdržim. Zahvaljujem vam svima", dodao je Renner.

Renner je često koristio društvene mreže u mjesecima nakon nesreće kako bi obavijestio obožavatelje o svom procesu oporavka i opsežnoj fizikalnoj terapiji.

Objavljivao je snimke na kojima vježba i povećava snagu nogu.

Do aprilske svjetske premijere njegove serije Rennervations, već je mogao hodati uz pomoć štapa po crvenom tepihu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak