Sjećate se Helge iz Naše male klinike? Evo kako sad izgleda

2
Radiosarajevo.ba

Hrvatsku glumicu Jadranku Đokić mnogi su zapamtili po ulozi sestre Helge u Našoj maloj klinici. Od hit-serije u kojoj se Helga brinula o pacijentu Zadri prošlo je puno vremena, čak 16 godina, a Jadranka se od tada dosta promijenila.

Đokić danas njeguje drukčiji izgled, sada ima smeđu kosu koju nosi već nekoliko godina, piše Večernji.hr.

Rođena je u gradu najljepšeg kina na otvorenom, u Puli, Hrvatska. Glumu je magistrirala na Zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti. Na drugoj godini studija, snimila je svoju prvu zapaženu filmsku ulogu u filmu FINE MRTVE DJEVOJKE Dalibora Matanića. Od tada kontinuirano radi vješto balansirajući kroz kazališni, televizijski i filmski izričaj u suradnji s mnogim etabliranim domaćim i stranim redateljima. Trenutno je zaposlena na mjestu prvakinje drame Hrvatskog narodnog kazališta, a stečeno iskustvo pokušava prenijeti i studentima glume asistirajući na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Zlatko Lagumdžija održao niz sastanaka u Rijadu: 'Sutra nazad za New York. Još četiri dana posla'

Njen rad nagrađen je nizom nagrada na svim poljima poput ovogodišnje najveće državne nagrade Vladimir Nazor za predstave Tri sestre i Idiot te Zlatna Arena za glavnu žensku ulogu u filmu Iza stakla Zrinka Ogreste.

U Sarajevo se rado vraća, kako s predstavama tako i s filmovima. Godine 2009. snimila je svoje prve kadrove u Sarajevu za film The Storm s redateljem Hans-Christianom Schmidom te glumicama Kerry Fox i Anamarijom Marinca, a 2020. vraća se u Sarajevo snimati film Koncentriši se baba u produkciji Sarajevo Film Festivala s redateljem Pjerom Žalicom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak