Severinu policija Srbije ispitivala i o Srebrenici: Ovo su detalji incidenta na granici

6
Radiosarajevo.ba

Pjevačicu Severinu Vučković je u nedjelju navečer srbijanska policija zaustavila na granici, pretresla auto te prepratila u zgradu policije na razgovor.

Ona je te večeri trebala pjevati na privatnoj proslavi rođendana u Beogradu. Privatnu gažu je Severina ranije najavila, za 24sata govori izvor blizak pjevačici.

"Oko 19:45 je stigla na granicu, kod pregleda dokumenata pitali su je kad je posljednji put bila u Srbiji te pozvali da autom stane sa strane. Uzeli su joj dokumente te je satima čekala u autu, kad joj je granični policajac rekao da dolazi inspektor iz republičkog MUP-a. Došla su dva inspektora te zajedno s carinikom pretresla auto. Nisu našli ništa sumnjivo te su je pozvali na razgovor u zgradu policije - govori izvor te dodaje da je Severina pretpostavila da zaustavljanje ima veze s predsjednikom Vučićem.

Šteta obišao radove na IX transverzali: Od sutra će se prvi put saobraćati novom dionicom

"Ispitivali su je o njezinima izjavama o Srebrenici, na šta ima je ona rekla da su to historijske činjenice. Pitali su je šta misli o Oluji. Pitala je mlade policajce znaju li kako je rat počeo, oni su joj odgovorili da ga je započeo Tuđman. U razgovorima se spomenuo i Jasenovac. U jednom trenutku su je ispitivali o litiju u Srbiji - rekao nam je izvor.

Pjevačicu su pustili oko 23 sata kad joj je trebao početi nastup.

"Neću u Srbiju dok vlada nedemokratski režim", navodno im je poručila pjevačica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak