Pronašla podršku i razumijevanje: Poznato s kim je bila Meghan Markle za vrijeme ispraćaja

0
Radiosarajevo.ba

Na današnjem državnom ispraćaju kraljice Elizabete II., a osim 2 hiljade državnika i predstavnika monarhija iz cijelog svijeta, u Wesministerskoj katedrali okupila se i kraljevska porodica.

Prinčevi Harry i William hodali su zajedno s ocem kraljem Charlesom III., dok je Kate Middleton hodala s malenim princem Georgeom i princezom Charlotte, najmlađom uzvanicom sahrane. Svi su se pitali gdje će i s kim u povorci koračati Meghan Markle, a napokon je i to otkriveno – uz nju je bila žena koja savršeno razumije kroz kakvu medijsku hajku Meghan prolazi posljednjih godina.

Radi se o grofici od Wessexa, Sophie, supruzi princa Edwarda. Prije nekoliko dana Meghan i Sophie su se već zajedničkim automobilom dovezle do Buckinghamske palače, a britanski mediji tvrde kako su se dvije žene jako zbližile jer Sophie bolje od ostalih članova kraljevske porodice razumije Meghaninu poziciju.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Pratite UŽIVO posljednji ispraćaj Elizabete II: Kraljica je sahranjena

Naime, stručnjaci za kraljevsku porodicu Sophie nazivaju i 'mirotvorkom' i to zbog toga što se cijelo vrijeme razdora između prinčeva Harryja i Williama trudila pomiriti zavađene strane. I dok je danas znana kao miljenica kraljice Elizabete i kao njezina uzdanica, nekoć vojvotkinja od Wessexa nije imala tako povlašten tretman – barem ne kada je riječ o pisanju tabloida.

Kako je rođena kao pučanka, a završila je školu za sekretaricu te je kasnije pokrenula svoju PR firmu, Sophie je u početku svoje veze s princom Edwardom imala poprilično nepovlašten status u britanskim medijima. Nazivali su je 'običnom' i 'djevojkom iz susjedstva' nedostojnom princa, a pročulo se i da je kao novinarka bila sklona oštrom kritiziranju britanskih vlasti 1990-ih.

Također, optužili su je početkom 2000-ih za iskorištavanje svog povlaštenog položaja kao supruge princa Edwarda da bi dobivala nove PR poslove, jer je sama rekla kako oni koji posluju s njom 'imaju veću šansu da ih netko zamijeti zbog njezinog utjecaja'. Zbog toga je 2002. zatvorila firmu i posvetila se isključivo kraljevskim dužnostima, piše Story.hr.

Danas je ipak uspjela 'ispeglati' svoj ugled te je apsolutna miljenica javnosti, a pokušava Meghan pomoći da se osjeća dobrodošlo u kraljevsku porodicu unatoč njezinoj nezavidnoj poziciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak