Princu Georgeu je danas rođendan: Najljepša kraljevska beba puni 11 godina

0
Radiosarajevo.ba

Princ George najstariji je sin princa Williama i princeze Catherine koji će nakon oca jednog dana postati kralj, a 22. jula puni velikih 11 godina.

Dječak koji je već od najranije dobi bio poznat kao jedna od najslađih kraljevskih beba, ozbiljnog pogleda, uvijek uredno počešljane plave kose i nevinog dječačkog osmijeha, ovaj će dan proslaviti u nešto intimnijem slavlju budući da se njegova majka, princeza Catherine liječi od karcinoma.

Iako ga britanski mediji često uspoređuju s ujakom Jamesom Middletonom s kojim dijeli ljubav prema prirodi, princ George zapravo neodoljivo nalikuje tati s kojim ima i iste geste pa nerijetko zabave publiku, osobito zajedničkim pojavljivanjem na sportskim događanjima kao što je to nedavno bilo finale Europskog prvenstva u Berlinu gdje su čak stigli i jednako odjeveni.

Lažna uzbuna u Zenici: Pumpa evakuisana zbog curenja plina, a evo o čemu je bila riječ

"Na činjenicu da je George sportski tip posebno je ponosan njegov djed" kralj Charles koji je sretan i zbog toga što je njegov najstariji unuk naslijedio ljubav prema selu i prirodi.

Princ George rođen je dvije godine nakon grandioznog kraljevskog vjenčanja princa Williama i Kate Middleton, 22. jula 2013. godine u bolnici St. Mary‘s u Londonu, a kršten je u oktobru iste godine. Njegova krsna kuma nedavno je otkrila nešto više o Georgeovom karakteru. "On je nevjerovatan. Duhovit je, živahan i odvažan i Diana bi ga baš voljela", rekla je Julia Samuel, bliska prijateljica Georgove pokojne bake, princeze Diane.

Ovaj je rođendan ujedno jedna od prekretnica u životu princa Georgea kojeg od iduće godine čekaju velike promjene. Više mu neće biti dozvoljeno putovati s ocem, princom Williamom. Razlog je taj što svi prijestolonasljednici nakon određene dobi moraju odvojeno putovati avionom u slučaju da dođe do nesreće, tako je i William također morao putovati odvojeno od svoga ocakralja Charlesa, ali i brata.

Iako ga roditelji koliko je god moguće pokušavaju zaštititi od pretjeranog izlaganja medijima, njegovih jedanaest godina ipak su dokumentirale fotografije zabilježivši pritom najvažnije trenutke u životu malog princa. Iznimka nije niti 11. rođendan za koji je objavljen novi portret koji je, tradicionalno, fotografirala njegova mama, piše Gloria.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak