Preminuo poznati glumac Donald Sutherland

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo poznati glumac Donald Sutherland

Glumac Donald Sutherland (88), zvijezda filmova uključujući Igre gladi i Kuća za životinje, preminuo je nakon duge bolesti, piše BBC.

Njegov sin Keifer je putem društvene mreže Instagram je saopćio o očevoj smrti.

"Teška srca moram saopćiti da je moj otac, Donald Sutherland, preminuo. Lično mislim da je bio jedan od najvažnijih glumaca u historiji filma. Nikada se nije plašio uloge, dobre, loše ili ružne. Volio je ono što je radio i radio je ono što je volio, a više od toga se ne može tražiti. Bio je to dobro proživljen život", saopćio je njegov sin.

Da li Europa spava? Rusija svojim hibridnim djelovanjem već ratuje direktno sa Zapadom

Sutherland je glumio u filmovima poput The Dirty Dozen, MASH, Klute i Don't Look Now. Probojna uloga kanadskog glumca bila je kao Hawkeye Pierce, hirurg u TV emisiji MASH 1970-ih.

Sutherland je rođen u New Brunswicku u Kanadi, karijeru je započeo kao radio reporter prije nego što je otišao iz Kanade da bi otputovao u London 1957. godine. Tamo je studirao na Londonskoj akademiji za muziku i dramsku umjetnost. Zatim je preuzeo male uloge u britanskom filmu i televiziji.

Sutherland je glumio u The Dirty Dozen, akcionom filmu iz Drugog svjetskog rata koji je premijerno prikazan 1967. godine. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak