Preminuo legendarni DJ i autor velikih hitova Tomcraft

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo legendarni DJ i autor velikih hitova Tomcraft

Legendarni DJ i producent Tomcraft, pravim imenom Thomas Bruckner, preminuo je u ponedjeljak u 49. godini.

"Teška srca moramo vas obavijestiti da je jučer, 15. jula 2024., naš voljeni otac i suprug preminuo. Zauvijek ćemo te nositi u našim srcima i voljeti te sve dok se ponovno ne sretnemo", piše u objavi koju je ranije danas na društvenim mrežama podijelila njegova porodica.

Uzrok njegove smrti zasad nije potvrđen.

Pakleno ljeto u BiH: Sarajevo obara historijske rekorde

U znak počasti, njemački producent Westbam napisao je na Facebooku kako je nastupao s njim na njemačkom Rugenu prije samo dvije sedmice.

"Imao je sjajan nastup. Sjedio sam tamo i slušao od početka do kraja, što rijetko činim. Zvučao je sjajno i nepogrešivo. Možda mu je to bio posljednji set. Ne znam. Pričao sam s njim prije tri dana i rekao je da se oporavlja od gripe, ali je bio dobro raspoložen, veselio se što će svirati sa svima nama na Rave The Planet. No nije mu bilo suđeno. Stvarno je srceparajuće. Počivaj u miru, brate", napisao je Westbam.

Inače, DJ i producent iz Munchena bio je najpoznatiji po progressive houseu i tranceu. Nakon što je 1996. upoznao njemačkog producenta Eniaca, s njim je stvorio niz hitova, uključujući Viva i Prosac, a oba su postigla veliki uspjeh početkom '00-ih.

Godine 2002. Tomcraft je izdao Loneliness, singl koji će godinu dana kasnije biti na vrhu muzičkih lista. Za života je izdao ukupno četiri albuma, sve u roku od samo šest godina.

Između kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, Tomcraft je bio rezidentni DJ u KW - Das Heizkraftwerk, poznatoj techno instituciji u Munchenu koja je zatvorena 2003.

Tokom svoje karijere, Tomcraft je nastupao pred mnoštvom od 1,3 miliona na berlinskoj "Paradi ljubavi" 2003. godine, te širom svijeta.

Godine 2005. predstavio je Craft Music, vlastitu diskografsku kuću, uglavnom fokusiranu na techno, electro i house.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak