Tragična nesreća: Preminuo poznati DJ Adam Sky

Radiosarajevo.ba
Tragična nesreća: Preminuo poznati DJ Adam Sky
Foto: Instagram / Adam Sky

Adam Neat - čije umetničko ime je Adam Sky - pronađen je u beživotnom stanju u bazenu punom krvi oko 10 sati u subotu, 4. maja.

Ovaj DJ iz Melbournea odsjeo je u skupocjenoj vili na Baliju s dvoje ljudi, a prema riječima svjedoka, njegova saradnica, Ruskinja Zoja Lukiančeva, okliznula se sa terase i pala četiri metra dalje od bazena na kojem je bila privatna žurka, te slomila nogu.

Detektivi su uvereni da je Neat žurio u susjedno dvorište kako bi joj pomogao, a tom prilikom je "prošao" kroz staklo na vratima da bi ušao u kuću, te je zadobio brojne posjekotine na ruci zbog kojih je iskrvario na smrt.

Policija je navela i da je alkohol bio "umiješan".

Zaposleni u ovom rizortu šokirani su viješću , a svi tvrde da je bio izuzetno ljubazan prema njima. Adam je nedavno bio u Singapuru, a prošle godine se našao na trećem mjestu liste najboljih DJ-eva u Aziji.

Ovim tragičnim povodom objavljeno je i saopštenje na njegovom profilu na Instagramu.

"Sa velikom žalošću objavljujemo da je Adam Neat učestovao u fatalnoj nesreći pokušavajući da pomogne prijateljici koja je zadobila više povreda na Baliju u subotu 4. maja 2019. Adamova porodica i prijatelji danas stižu na Bali kako bi organizovali sve. Molimo za privatnost u ovim teškim momentima dok se svi nosimo sa tragičnim gubitkom", napisano je u objavi, javlja Telegraf.rs.

Poslušajte i jedan od njegovih nastupa:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije