Poznati pjevač dao podršku Severini: "Doživio sam isto na graničnom prelazu"

0
Radioasrajevo.ba

Severina je u nedjelju navečer, 25. augusta, prošla pravu torturu na srpskoj granici kada ju je policija Republike Srbije privela zbog njenih izjava u medijima koje tamošnje vlasti smatraju spornima.

Podsjetimo, nakon razgovora s nadležnim organima puštena je da ipak uđe u Srbiju, ali se ona odlučila vratiti u Hrvatsku uz poruku da više nikad neće ići u Srbiju dok je diktator na vlasti.

Crnogorski pjevač Bojan Tomović tvrdi da mu se slična situacija nedavno dogodila na graničnom prijelazu kada je iz Srbije htio ući u Hrvatsku. Za medij u Srbiji je opisao što je doživio, a potom je javno podržao Severinu, prenosi Jutarnji.hr

Mostarac razočaran odmorom na Jadranu: 'Sve što tražimo je da nas ne lažete'

"Doživio sam isto što i Severina prije nekoliko mjeseci na graničnom prijelazu Bezdan, sa srpske strane, samo što mi je srpski policajac bacio sve lijekove iako sam pokazao doktorski nalaz. Bacati lijekove bolesnoj osobi je sramota. Kasnije sam preko zajedničkog prijatelja iz Sombora saznao da sam tom policajcu privatno antipatičan i da mi je to napravio jednostavno jer je mogao. Inače, u autu je bio i moj rođeni brat sa suprugom i dvogodišnjim djetetom, išli smo privatno u Osijek, ali i njima je put prisjeo jer me ovaj maltretirao sat vremena samo zato što - kako je rekao može", rekao je Tomović.

"Zato - podržavam Severinu i sve koji trpe policijsku torturu, to je sramota. Ja sam bolestan čovjek i moram piti lijekove do kraja života, da bi mi neki iskompleksirani policajac bacio lijekove u kantu za smeće usred kućice na graničnom prijelazu. Bilo je to na graničnom prijelazu Bezdan sa srbijanske strane, Hrvati su me pustili i dočekali najnormalnije, a ovi diktatori su me maltretirali sat vremena". 

"Skinuli su me gotovo do gola, ostale su samo gaćice na meni i unatoč tome što sam im pokazao doktorski nalaz, bacili su sve moje lijekove – zato želim da se istina objavi. Inače sam 'dobronamjerno' upozoren da ovo slučajno ne dam u medije jer bih mogao imati problema svaki put kada s dotičnim policajcem odem kod porodice u Sombor", ispričao je Tomović.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Stop za bivšu snajku

Podsjećamo, hrvatska pjevačica Severina Vučković je u nedjelju navečer, 25. augusta, privedena na srbijanskoj granici.

Kako navode izvori, policija ju je privela jer jer, tvrde, davala neke sporne izjave u medijima, gdje je, između ostalog, spomenula i genocid u Srebrenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak