Ovo su poznate holivudske ličnosti koje su podržale Izrael

3
Radiosarajevo.ba

Holivudske poznate ličnosti, koje često gledamo i divimo im se na malim ekranima, otvoreno podržavaju Izrael i izraelsku vojsku koja decenijama vrši torturu nad Palestincima.

Prijatelji Izraelskih odbrambenih snaga, proizraelska cionistička organizacija svake godine održava gala večeri u svrhu prikupljanja sredstava.

Za izraelsku vojsku koja godinama vrši torturu nad Palestincima prikupi se između 30 i 60 miliona dolara.

Migranti se krili ispod autobusa: Ispali na autoputu

U događajima učestvuju poznate ličnosti koje već godinama podržavaju Izrael.

Glumac Ashton Kutcher: Praktikant je kabale, jevrejskog misticizma, a investirao je i u izraelske biznise i startupe.

Sprema li se novi masovni napad? Izraelska vojska uputila ozbiljno upozorenje za stanovnike Gaze

Pjevač Pharrell Williams: Pop pjevač je podržao događaj 2018. godine tako što je otpjevao svoj poznati singl Happy.

Glumica Pamela Anderson: Izjavila je da je "Izrael magičan". Tu je provela svoj medeni mjesec i Izrael nazvala "progresivnim, divnim primjerom ostatku svijeta.

Glumac Gerard Butler: U Tel Avivu je 2018. godine rekao da nastoji oboriti rekord po broju posjeta Izraelu i dodao da će se "jednog dana možda odlučiti da ostane".

Muzičar Ziggy Marley: Sin Bob Marleya je u oktobru 2023. godine s još 700 holivudskih ličnosti potpisao pismo podrške Izraelu koje je napisala proizraelska organizacija Kreativna zajednica za mir.

Glumac Arnold Schwarzenegger: Pored toga što je redovni učesnik ovih događaja, od 7. oktobra aktivno pruža podršku i posjećuje porodice izraelskih talaca. Proglasio se "velikim prijateljem jevrejskog naroda i Izraela".

Glumac Sylvester Stalone: U događaju koji prikuplja sredstva za IDF učestvovao je 2014. godine. Iste godine, a tokom izraelskog bombardovanja Gaze, potpisao je pismo u kojem se osuđuje Hamas i podržava izraelsku vojsku, piše TRT Balkan.

Pjevačica Barbara Streisand: 2013. je pjevala na proslavi 90. rođendana tadašnjeg izraelskog predsjednika Shimona Peresa, kada je rekla da je Izrael "sjajni svjetionik nade u svijetu". 1968. joj je uručena Izraelska medalja slobode kao priznanje za doprinos jačanju ove države aparthejda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak