Olivera Balašević ljepša nego ikad: Na druženju s brojnim fanovima

0
Radiosarajevo.ba

Olivera Balašević nedavno je održala promociju svoje prve knjige “Planeta Dvorište” koja je bila zatvorena za javnost.

Iako je medijima bilo zabranjeno snimanje, supruga legendarnog kantautora Đorđa Balaševića koji je u februaru 2021. godine preminuo u 68. godini, na Instagramu je otkrila šta se dešavalo iza kulisa.

Dok je govorila o svojoj majci i odrastanju u Zrenjaninu, Balašević nije krila emocije.

Olivera je rođena u Zrenjaninu, 1959. odakle je po završetku gimnazije otišla na studije u Novi Sad, u kojem i danas živi. Za sebe kaže da je majka dvije djevojčice postala možda i koju godinu prije roka, pa je diplomirala koju godinu poslije, ali sve je to došlo na svoje do rođenja njihovog brata.

FOTO: Facebook

“Planeta dvorište” odiše iskrenošću i autentičnošću autorice, nekad vrsne gimnastičarke, majke dvije djevojčice i jednog dječaka te žene poznatog vojvođanskog kantautora Đorđa Balaševića.

Njeno odrastanje je bilo poput varljive bajke koja je tužna kad se priča, ali sretna kad se živi.

Otac je Oliveru i njenog starijeg brata ostavio u najranijem djetinjstvu, a njihova majka Pelka se bez formalnog obrazovanja požrtvovno i hrabro borila kako bi im omogućila mirno i zdravo djetinjstvo, sigurno odrastanje i kasnije školovanje uprkos siromaštvu koje ih je okruživalo. Kroz dirljivo sjećanje na Oliverino djetinjstvo i njenu hrabru majku kojoj je u konačnici ova knjiga i posvećena upoznajemo način života u tadašnjoj poslijeratnoj Jugoslaviji, upoznajemo ljude iz toga vremena za koje Olivera misli da su bili bolji prepoznavajući se po poslijeratnoj muci i nevolji te se nisu puno libili podijeliti ih s drugima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak