Objavljene prve fotografije sa šerijatskog vjenčanja i svadbe Jasmine Izetbegović

7
Radiosarajevo.ba

Jasmina Izetbegović, kćerka lidera SDA Bakira Izetbegovića i Sebije, direktorice KCUS-a, danas se udala za Ćamila Humačkića, rodom iz Stoca, koji već dugo živi u Njemačkoj.

Nakon šerijatskog vjenčanja, koje je obavio reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr Husein ef. Kavazović, obavljeno je i građansko u hotelu Europa.

Među brojnim gostima su bili turski predsjednik Recep Tayyip Erdgoan, koji je došao sa suprugom Emine.

Oglasili se iz policije nakon pucnjave u Sarajevu

On je ujedno bio i svjedok na šerijatskom, kao i građanskom vjenčanju.

Osim njih, od gostiju su bil prisutni i glumac Emir Hadžihafizbegović, federalni premijer Fadil Novalić, potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović, generalni sekretar SDA Halid Genjac, federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH Edin Ramić, Jasminin tetka i tetak - Lejla i Jasminko Akmšamija, a ranije su viđeni Osman Mehmedagić, Asim Sarajlijć, Adil Osmanović, Haris Zahiragić te brojni drugi.

Zahiragić je među prvima objavio fotografiju sa ovog vjenčanja.

Foto: Instagram: Vjenčanje Jasmine Izetbegović

Merjem Nuhić, poznatija na društvenim mrežama kao Ters Bosanka, koja je bila zadužena za šminkanje Jasmine na vjenčanju, također je objavila nekoliko fotografija - pozivnice i samog dočeka turskog predsjednika.

Foto: Instagram: Fotografije sa vjenčanja Jasmine Izetbegović

Foto: Instagram: Fotografije sa vjenčanja Jasmine Izetbegović

Fatmir Sulejmani je također objavio fotografiju sa vjenčanja jer će on biti jedan od muzičara koji će prisutne zabavljati na proslavi.

Foto: Instagram: Fatmir Sulejmani objavio detalje prije proslave

Očekuje se da će proslava u hotelu Europa trajati dugo u noć.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak