Novak Đoković se nakon više od 10 godina seli iz Monte Carla

Radiosarajevo.ba
Novak Đoković se nakon više od 10 godina seli iz Monte Carla

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković nakon više od 10 godina seli se iz Monte Carla, iz svoje porezne oaze u kojoj prebivalište imaju brojni sportaši.

On će se sa porodoicom preseliti u Španiju, tačnije u Marbellu.

Naime, Đoković je otkazao stan u Monte Carlu koji je unajmljivao više od 10 godina, a zaljubio se u Marbellu, gdje je boravio prošle godine dok je svijet bio u karanteni zbog koronavirusa, prenosi Večernji.hr.

Prvenstveni razlog selidbe jest obrazovanje djece Stefana (6) i Tare (3), jer bračni par smatra da je u Marbelli mnogo veći izbor obrazovnih ustanova, ali i veća mogućnost za socijalizaciju mališana s obzirom na to da je Monte Carlo mnogo manji.

Loading...

Olakšavajuća okolnost za poznati par, koji je često na putu, jeste i to što im veliki dio porodice živi upravo u Marbelli.

Novakov mlađi brat Marko zaposlen je na akademiji Pepea Imaza kao trener, godinama živi u Andaluziji sa suprugom Leti iz Brazila, dok i najmlađi Đorđe također često boravi u Marbelli iako mu je službeno prebivalište u Beogradu.

Marbella se nalazi u Andaluziji, na krajnjem jugu Španije. Ima oko 140.000 stanovnika i klima je sjajna tijekom cijele godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak