Mike Tyson otvara ranč kanabisa na kojem će se posjetitelji moći opustiti

Radiosarajevo.ba
Mike Tyson otvara ranč kanabisa na kojem će se posjetitelji moći opustiti

Umirovljeni američki bokser Mike Tyson (53) u svom podcastu Hotboxin with Mike Tyson progovorio je o ljubavi prema kanabisu, kao i poslu koji uskoro pokreće.

Tyson otvara ranč kanabisa na kojem će se posjetitelji moći opustiti, upoznati s prednostima i opasnostima biljke, a provodit će se i naučna istraživanja kako bi se kanabis što više koristio i u medicini.

Riječ je o imanju površine 1,5 četvornih kilometara, smješteno u južnoj Kaliforniji, a u februaru je već ugostio Kind Music Festival koji Tyson organizira sa svojim poslovnim partnerom Robom Hickmanom.

Loading...

Britanski voditelj i novinar Piers Morgan (54) pušio je marihuanu s Tysonom. U intervjuu za Radio Times, Piers je rekao da je to jedini put da je to uradio i to s omiljenim bokserom.

"Mike ima ranč marihuane u Kaliforniji pa sam pušio s njim jer je to tamo legalno", rekao je novinar.

"Bez obzira na vašu stranu rasprave o marihuani, smatram je manje opasnom od alkohola i cigareta. Nikad nisam vidio sretnijeg, mirnijeg Mikea Tysona", dodao je Piers za strane medije.

Kalifornijski zakon, koji osobama starijim od 21 godine dopušta legalno posjedovanje, transportiranje, nabavu, potrošnju i distribuciju do 28,5 grama marihuane te osam grama koncentrirane marihuane, izglasan je na referendumu 2016. U istom zakonu stoji i da odrasle osobe smiju uzgojiti šest biljaka po kućanstvu, a prodaja kanabisa u medicinske svrhe legalna je od 1996, prenose 24sata.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak