Meg Ryan dobitnica Počasnog Srca Sarajeva danas na 30. Sarajevo Film Festivalu

5
Radiosarajevo.ba

Slavna hollywoodska zvijezda Meg Ryan u ponedjeljak, 19. augusta, u kasnim večernjim satima doputovala je u glavni grad BiH, gdje će danas, 20. augusta, biti specijalna gošća Sarajevo Film Festivala.

Njoj će biti uručeno Počasno Srce Sarajeva.

Meg Ryan u Sarajevo dolazi prvi put, a u sklopu Sarajevo Film Festivala, održati će masterclass koji će moderirati nagrađivani bh. reditelj Danis Tanović, dobitnik Oscara za film Ničija zemlja.

Pucnjava u Skoplju: Ubijen advokat, napadači prilikom bijega pucali na policajce

Meg Ryan je poznata po filmovima kao Sleepless in Seattle, When Harry Met Sally, You've Got Mail, te mnogih drugih kinematografskih uradaka. 

Masterclass će biti posebna prilika za uvid u ključne aspekte karijere Meg Ryan i njen novi film What Happens Later, koji će također biti prikazan na festivalu. Romantična komedija koju je Ryan režirala, napisala scenarij i u kojoj glumi zajedno s Davidom Duchovnyjem, What Happens Later, njeno je drugo rediteljsko djelo, nakon nezavisnog filma Ithaca iz 2015. godine.

Meg Ryan stigla u Sarajevo!

Također je dobila priznanja za svoje jedinstvene dramske portrete, uključujući ulogu uz Denzela Washingtona kao prva žena vojnik nominovana za Medalju časti u filmu Hrabrost ratnika, u režiji Eda Zwicka, te njenu dirljivu izvedbu žene s problemom alkoholizma u filmu Luisa Mandokija Kad muškarac voli ženu, u kojem glumi s Andyjem Garciom. Za svoju izvedbu s Kieferom Sutherlandom u filmu Sundance Instituta Obećana zemlja, osvojila je nominaciju za Independent Spirit Award.

Počasno Srce Sarajeva ustanovljeno je 2005. godine s ciljem odavanja priznanja pojedincima za izuzetan doprinos afirmaciji i razvoju filmske industrije te podršci i razvoju Sarajevo Film Festivala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak