Lista 50 najbogatijih poznatih osoba: Slavica Ecclestone na šestom mjestu

Radiosarajevo.ba

Prema stranici celebritynetworth.com Slavica Ecclestone šesta je najbogatija zvijezda u svijetu.

"Oni su ljudi koje volimo mrziti", počinje članak koji navodno otkriva trenutni poredak bogatstava slavnih osoba."

Slavica Ecclestone je bivši hrvatski model i bivša supruga Bernieja Ecclestonea čija je vrijednost 1,2 milijarde dolara. Slavica Ecclestone, poznata i kao Slavica Radić, rođena je u Rijeci. Profesionalnu karijeru kao model počela je u tinejdžerskoj dobi", piše o Slavici na navedenom portalu.

"Pojavila se u brojnim editorijalima, kampanjama i showovima te radila s dizajnerima kao što je Armani. Dok je nosila reviju za Armani 1982. godine angažirana je za promo događaj Formule 1 koji je bio organiziran u saradnji s tom modnom kućom. Tamo je upoznala svog budućeg supruga, vozača Bernieja Ecclestonea."

Foto: Daily Mail /  Slavica i Bernie Ecclestone

Piše da je Bernie zaveo, da je razlika između njih bila 28 godina i da su bili u braku do 2009. godine. Razvod je punio naslovnice, a ona je dobila oko 1,2 milijarde dolara u nagodbi. Naveli su i da je to drugi najskuplji razvod svih vremena.

Interesantno je da se na vrhu liste našao George Lucas, čije je bogatstvo sudeći po toj stranici 5,1 milijardu dolara. Iza Lucasa još je jedan redatelj - Steven Spielberg, s 3,7 milijardi dolara. Iza njih su Oprah Winfrey i Jami Gertz, glumica koja je većinu od svoje dvije milijarde dolara dobila nakon razvoda od losanđeleškog milijardera Tonyja Resslera.

Ispred Slavice još je pjevač Paul McCartney, a cijelu listu možete pogledati ovdje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak