Jedan od doktora optuženih za smrt Matthew Perryja priznao krivicu

0
Radiosarajevo.ba
Jedan od doktora optuženih za smrt Matthew Perryja priznao krivicu

Jedan od dva ljekara optužena u vezi sa smrću Matthew Perryja pojavio se u petak, 30. augusta, pred sudom u Los Angelesu, u sklopu sporazuma o priznanju krivice s federalnim tužiocima, i pušten je uz kauciju od 50.000 dolara.

Doktor Mark Chavez planira priznati krivicu za jedno krivično djelo – zavjeru za distribuciju ketamina Perryju, koji je preminuo u oktobru 2023. godine u dobi od 54 godine zbog "akutnih efekata" ovog hirurškog anestetika i naknadnog utapanja, prema izvještaju obdukcije Los Angeles County Medical Examiner’s Office.

Njegovo tijelo je pronađeno kako pluta licem prema dolje u hidromasažnoj kadi u njegovom domu u Pacific Palisadesu.

Neobičan način pronalaska ljubavi: Upoznali se uz pomoć 'Spotted: Sarajevo', danas im je bila svadba

Na uglavnom proceduralnom ročištu, Chavez je priznao optužbe i odustao od prava na veliku porotu. Očekuje se da će se ponovo pojaviti pred sudom krajem oktobra kako bi formalizovao sporazum, prema riječima njegovog advokata.

Chavez je jedan od pet osoba koje su optužene u vezi sa smrću voljenog glumca. Troje od njih sarađuje s tužiocima dok se fokusiraju na optužene doktore Salvadora Plasenciju i Jasveen Sanghu, koji, prema tvrdnjama tužilaca, vode „droga prodajnu imperiju“ u njenom domu.

Plasencia i Sangha su se izjasnili da nisu krivi za optužbe koje uključuju falsifikovanje medicinskih nalaza i zavjeru za distribuciju, među ostalim. Njih dvojica će se naći pred sudom sljedeće sedmice.

Chavez je Plasenciji pružio ketamin koji je dat Perryju putem lažne recepture, prema dokumentu koji opisuje optužbe protiv njega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak