Glumica Scarlett Johansson bijesna zbog firme OpenAI: 'Iza svega stoji Sam Altman'

0
Radiosarajevo.ba

"Kad sam čula objavljeni demo snimak, bila sam šokirana, bijesna i u nevjerici da je Altman nastavio s kreiranjem glasa koji zastrašujuće zvuči kao moj i to u tolikoj mjeri da moji najbliži prijatelji i obitelj nisu mogli uočiti razliku" rekla je Scarlett
 
Jedna od najplaćenijih holivudskih glumica Scarlett Johansson (39) s razlogom nosi ovu titulu, budući da svojom prisutnošću u filmovima privlači publiku u kinodvorane. Samim time, Johansson je mamac za svakog filmskog producenta ili studio, koji je žele angažirati u svojim filmovima. Međutim, Scarlett se ovih dana uvjerila da slava sa sobom nosi svojevrstan teret.

Glumica je ostala zaprepaštena saznanjem da je istraživački laboratorij za umjetnu inteligenciju OpenAI proizveo sintetički glas koji u ChatGPT-u, alatu u području obrade prirodnog jezika i umjetne inteligencije, jezivo podsjeća na njen. Ova situacija dogodila se nakon što je 39-godišnja zvijezda prethodno odbila saradnju s OpenAI firmom na projektu. 

Iza svega stoji Sam Altman, izvršni direktor OpenAI firme kojeg je Johansson u najnovijem priopćenju za javnost otvoreno prozvala.

Incident u Americi: U ogromnom požaru izgorjelo 1.500 automobila

"Kad sam čula objavljeni demo snimak, bila sam šokirana, bijesna i u nevjerici da je Altman nastavio s kreiranjem glasa koji zastrašujuće zvuči kao moj i to u tolikoj mjeri da moji najbliži prijatelji i obitelj nisu mogli uočiti razliku" rekla je Scarlett pa nastavila:

"Gospodin Altman je čak insinuirao da je spomenuta sličnost namjerna tako što je na svom Twitter profilu objavio riječ Her, koja je izravna referenca na istoimeni film u kojem sam posudila glas računalnom sistemu po imenu Samantha, koji uspostavlja intimni odnos s čovjekom" glumica se prisjetila svoje uloge u naučno-fantastičnoj ljubavnoj drami iz 2013. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak