George Clooney i Brad Pitt zabavljali prisutne na crvenom tepihu u Veneciji

0
Radiosarajevo.ba

George Clooney i Brad Pitt vratili su se na Venecijanski filmski festival u nedelju, 1. septembra povodom svjetske premijere filma Wolfs.

Prije nego što su kročili na crveni tepih, holivudske zvijezde su razmišljale o ponovnom okupljanju, usponu striminga i Clooneyjevom op-ed članku u New York Timesu u kojem je pozvao predsjednika Joea Bidena da se povuče iz trke za ponovni izbor.

Na pitanje o uticaju svog članka, Clooney je rekao da još uvijek nije morao da odgovori na to pitanje.

Novi detalji pucnjave na Stupu: Jedna osoba smrtno stradala

"Osoba koja zaslužuje aplauz je predsjednik koji je uradio najnesebičniju stvar koju je neko uradio još od Georga Washingtona," rekao je Clooney. "Sve te manipulacije koje su nas dovele do toga, ništa od toga se neće pamtiti. I ne treba ni da se pamti. Ono što treba da se pamti je taj nesebičan čin."

Clooney je nastavio: "Veoma je teško odreći se moći. Znamo to. Vidjeli smo to širom svijeta. Kada neko kaže: "Mislim da postoji bolji put naprijed’? Svopriznanje ide njemu."

Većina diskusije bila je usmjerena na film, međutim, to je stari akcioni triler koji je režirao Jon Watts, u kojem igraju usamljene operativce nezadovoljne što su angažovani za isti posao – da prikriju krvavi nered koji uključuje okružnog tužiteljicu (koju igra Amy Ryan).

Film će imati ograničenu bioskopsku premijeru, počevši od 20. septembra, prije nego što bude dostupan na Apple TV+ od 27. septembra. Apple TV+ je kupio Wolfs nakon konkurentske borbe, pobijedivši kako tradicionalne studije, tako i rivale u striming uslugama.

Deadline je izvijestio 2021. godine da je dogovor bio da film bude prikazan u širokoj kinematografskoj distribuciji, nešto na šta su zvijezde možda i odrekle dio svojih honorara da bi obezbijedile. Međutim, prije nekoliko sedmica strimer je objavio drugačije planove: kinematografska distribucija će biti ograničena, dok će striming biti brz.

Clooney je potvrdio da su odrekli dio svojih plata kako bi osigurali prikazivanje filma u kinima i da im je "žao" što neće biti prikazan u širem broju kina, već samo u nekoliko stotina.

"Voljeli bismo to, željeli smo to. Zato smo Brad i ja vratili dio svojih plata," rekao je, dodajući da je izvještaj u New York Timesu precijenio iznos njihovih plata za milione.

Međutim, daleko od toga da budemo protiv striminga, Clooney je rekao da svi jednostavno pronalaze svoj put tokom ove revolucije. Ima problema i grešaka, ali također postoji mnogo više prilika za glumce, dodao je.

Novi film Brada Pitta i Georgea Clooneya nije ni izašao, a već je potvrđeno snimanje nastavka

"Streaming, potrebni smo mu, našoj industriji je potreban," rekao je Clooney. "Također imaju koristi od prikazivanja filmova... i pronalazimo rješenja, još nismo sve riješili."

Producent i izvršni direktor Plan B Jeremy Kliner, koji radi s Pittom više od 20 godina, rekao je da prave filmove vjerujući u njihov rok trajanja i da rade nešto što vrijedi.

Pitt je dodao: "Mislim da ćemo uvijek biti romantični prema kinima, ali u isto vrijeme volim postojanje striming servisa... to je delikatan balans. Samo će se posložiti."

George Clooney prelomio: Pogledajte gdje seli sa porodicom

Iako su obojica redovni posjetitelji slikovitog festivala na svoj način, s Clooneyjevim premijerama kao što su Gravity i Good Night and Good Luck, te Pittovim kao što su Ad Astra i The Assassination of Jesse James..., samo su jednom hodali zajedno po crvenom tepihu. Ne, to nije bilo za Ocean's film. Bilo je to 2008. godine, za premijeru filma Burn After Reading, ludog filma braće Coen u kojem dijele jednu nezaboravnu scenu.

"U ‘Burn After Reading’ imao sam ekstremno zadovoljstvo da ga pogodim u lice i pomislio sam da možda pokušamo ponovo 15 godina kasnije," rekao je Clooney uz smijeh.

Njih dvojica su se šali međusobno o svojim godinama i relevantnosti, pri čemu je Clooney zbijao šalu da je Pitt 74 i sretan što još uvijek radi u tom uzrastu. (Da se napomene, Clooney ima 63 godine, dok Pitt ima 60.)

George Clooney "bez dlake na jeziku": 'Joe Biden mora da se povuče'

Pitt je čekao dobar trenutak da se ponovo pojavi na ekranu s Clooneyjem i pomislio je da bi ideja o dvojici čistača koji misle da su najbolji bila zabavna. Njihovi dugogodišnji zajednički rad omogućio je da njihova dopisivanja i preklapanje dijaloga budu prirodni.

"Kako starim, rad s ljudima s kojima stvarno uživam provoditi vrijeme postalo je jako važno za mene," rekao je Pitt.

Kada su dobili scenarij, rekli su da Watts nije specificirao tko će igrati koju ulogu, pa su Pitt i Clooney uzeli telefon i sami odlučili.

George pao u drugi plan: Ko je oteo srce prelijepe Amal Clooney?

Pitt je stigao na festival samo nekoliko dana nakon svoje bivše supruge, Angeline Jolie, koja je dobila pohvale za ulogu operne pjevačice Marie Callas u filmu Pabla Larraína Maria i ubrzo nakon toga napustila Italiju kako bi otišla na drugi festival.

Pitt i Jolie su bili romantični partneri deset godina kada su se vjenčali 2014. godine. Jolie je podnijela zahtjev za razvod 2016. godine, a sud ih je proglasio slobodnima 2019. godine, ali razvod još uvijek nije završen zbog spora oko starateljstva i finansijskih pitanja. Prije nekoliko sedmica, sud u Los Angelesu odobrio je zahtjev trećeg najstarijeg djeteta bivšeg para da se zakonski promijeni ime iz Shiloh Nouvel Jolie-Pitt u Shiloh Nouvel Jolie.

Režiser filma, koji je prešao s nezavisnih filmova na Spider-Man filmove s Tomom Hollandom, rekao je u izjavi režisera da ovaj film pokušava da se vrati na „ulicu“ nakon „sedam godina ljuljanja s nebodera i skakanja kroz portale multiverzuma.“ Nije mogao razgovarati o filmu sa svojim glumcima nakon što je testiran pozitivno na COVID-19, piše AP News.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak