Baby Lasagna našao se u središtu velikog skandala: 'Neću okolišati, moram odgovoriti'

0
Radiosarajevo.ba
Baby Lasagna našao se u središtu velikog skandala: 'Neću okolišati, moram odgovoriti'

Ovogodišnji hrvatski predstavnik na Euroviziji, Marko Purišić, a svima poznatiji pod umjentičkim imenom Baby Lasagna u središtu je skandala zbog izjave o irskoj predstavnici i izraelskoj  delegaciji na ovom muzičkom takmičenju.

Nakon brojnih komentara hejtera, oglasio se i sam Lasagna na Instagramu te sve objasnio. Ako se prisjetimo, u jednom domaćem podcastu Lasagna je gostovao te otkrio šta se događalo u backstageu manifestacije prije finala. Lasagna je prokomentarisao irsku predstavnicu Bambie Thug. "Kad je bilo između nas i Neme za pobjednika, ona se počela derati: ''Nemo, Nemo!'' I onda su ovi naši iz Srbije: ''Marko, Marko!" prisjetio se Lasagna te se složio s voditeljem da je pjesma bila loša.

"Nemam problem s takvom muzikom, slušam je, ali ovo... Šta je ovo? Ovo nije Marilyn Manson", dodao je pa se prisjetio trenutka kad je nastala drama u backstageu. "Skoro sam umro od smijeha, išli smo na taj flag pride, ovo je prvi put da pričam to javno, ali nije ništa loše... Stojimo u redu i tišina i, valjda, su stajale Irkinja i Grkinja i valjda je neko snimao, mislim da iz izraelske delegacije, Irkinju. E kad je ona počela vrištati: ''Nemojte me snimaaaati!!!'' Bijesna k'o bijesan pas i govori da je ovo festival ljubavi i mira. Krenuo sam gristi usne da ne počnem snimati. Govoriš da je ovo festival ljubavi i mira, a pjeniš se k'o pas. Pa su pobjegli ona, Nemo i k'o još... U tu neku Tihu sobu pa su tamo plakali. Bože dragi, drama, ono, na Eurosongu smo", ispričao je.

Halid Bešlić održao sjajan koncert na Krku: U paklenoj vrućini sa fanovima otpjevao najveće hitove

Zatim se osvrnuo i na izraelsku delegaciju. "Ne poznajem taj osjećaj, ne znam zašto su se toliko uzrujali oko izraelske delegacije. Nisu oni bili neugodni, bar ono što sam ja vidio. To što su oni nju snimali... Tamo svako svakog snima, kamere su stalno upaljene. Meni je samo bilo smiješno kako se derala da je ovo mir i ljubav", rekao je.

Njegove izjave brzo su se proširile eurovizijskim forumima te izazvale brojne komentare. Strani eurovizijski obožavatelji počeli su napadati Lasagnu i proglašavati ga proizraelski orijentisanim, a Hrvati i njegovi obožavatelji su ga počeli braniti objašnjavajući da je riječ o nespretnom prijevodu s hrvatskog te da nije nikoga uvrijedio, niti se politički opredijelio. 

Baby Lasagna više nije mogao šutjeti: "Nije istina, sve je to fake news..."

Međutim stvari su otišle toliko daleko da je jedan izraelski portal objavio fake news da je "Lasagna dao podršku Izraelu" pa se Lasagna sada imao potrebu oglasiti na Instagramu. "Neću okolišati, moram odgovoriti jer to dugujem eurovizijskoj zajednici. Mislio sam da ne moram to govoriti online, ali sad vidim da je nastala zabuna pa da kažem: Osuđujem djelovanje izraelske vlade. Poginjem glavu pred Palestinom i palestinskim žrtvama. U molitvama su mi svaku noć prije spavanja. Učinit ću sve što mogu da pomognem žrtvama", poručio je.

Lasagnu su s Instagrama otpratili Nemo, Bambie Thug i Grkinja Marina Satti. No nije poznato je li uzrok tome ovaj intervju. Također, Lasagna trenutačno ne prati Bambie ni Marinu, ali i dalje prati Nemu, od kojih je izgubio zahvaljujući glasovima žirija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak