Angelina Jolie optužuje Brada Pitta: Želi da potpišem dokument kojim bi sakrili da me je zlostavljao

0
Radiosarajevo.ba

Angelina Jolie optužuje Brada Pitta da ju je pokušao natjerati da potpiše ugovor o tajnosti podataka vrijedan 8,5 miliona dolara (oko 15.2 miliona KM) u vezi s njenim optužbama za zlostavljanje.

U sudskim dokumentima podnesenim Vrhovnom sudu okruga Los Angeles u četvrtak, 25. jula, a u čiji je uvid imao magazin People, odvjetnici Jolie (49) poduprli su nedavni zahtjev da se Pitt (60) prisili da otkrije osobnu komunikaciju, što su Pittovi odvjetnici opisali kao " širok i nametljiv potez".

Naime, 2022. Pitt je tužio Jolie jer je prodala svoj udio u Château Miraval, vinariji čiji su suvlasnici, navodeći da je prekršila prethodni dogovor da nijedna strana to neće učiniti osim ako druga osoba ne odobri. Par je također vodio odvojenu pravnu bitku vezanu uz skrbništvo nad djecom, od kojih je polovica sada punoljetna: Maddox, 22, Pax, 20, Zahara, 19, Shiloh, 18, i 16-godišnji blizanci Knox i Vivienne.

Kamere sve zabilježile: Turistkinje opljačkane u Sarajevu, prepoznajete li ženu sa snimka?

U novim sudskim dokumentima, Jolieni odvjetnici rekli su da Jolie "nije djelovala zlonamjerno i s namjerom da povrijedi Pitta, kao odgovor na bilo kakvu odluku o skrbništvu" kada je prodala svoj udio u Miravalu 2021. godine. "Umjesto toga, Pitt je bio taj koji je odbio kupiti njen udio osim ako nije primio svoj sporazum, naplativ zadržavanjem od 8,5 miliona dolara, posebno osmišljenim da je natjera da šuti o njegovom zlostavljanju i zataškavanju", stoji u sudskim dokumentima.

Dalje, u sudskim dokumentima, Pittovi odvjetnici tražili su da se Joliein zahtjev odbije. U tom podnesku, Pittovi odvjetnici tvrdili su da njegova "privatna komunikacija s trećom stranom" iz tog vremena ne bi trebala biti relevantna za njihov spor oko vinarije i ustvrdili su da Jolie namjerava "pretvoriti ovaj poslovni spor u novu parnicu za razvod bivšeg para."

Foto:Epa: Angelina Jolie i Brad Pitt

"Jolie nema želju sporiti ova pitanja i godinama nikada nije javno raspravljala o bilo čemu od toga. Umjesto da cijeni njenu diskreciju, Pitt je nastojao to odrediti sporazumom", stoji u dokumentima. "Budući da je odbila, on je želi kazniti, tražeći 67 miliona dolara plus kaznenu odštetu. Dok Jolie iskreno želi da Pitt prekine ovu parnicu i njihovu obitelj konačno stavi na jasan put prema ozdravljenju, to se ne može dogoditi dok je Pitt nemilosrdno progoni."

Izvor je nedavno rekao za PEOPLE da se gotovo osam godina nakon prekida brakorazvodna nagodba Pitta i Jolie još uvijek rješava. "Obje strane još uvijek pregovaraju", rekao je izvor blizak paru, "ali još nije gotovo."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak