Alka Vuica brani Bijelo dugme: "Ne pravi se problem kad Brena pjeva Jugoslovenku"

0
Radiosarajevo.ba
Alka Vuica brani Bijelo dugme: "Ne pravi se problem kad Brena pjeva Jugoslovenku"

Hrvatska kantautorica Alka Vuica poslala je podršku svom bliskom prijatelju Goranu Bregoviću i Bijelom dugmetu nakon što je Domovinski pokret tražio izgon Alena Islamovića iz Hrvatske jer je u Splitu otpjevao pjesmu Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo.

"Ne vidim ništa sporno u tome što je Bijelo dugme pjevalo pjesmu Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo, na koncertu u Splitu, na koncertu u Puli, iako nakon koncerta u Puli nije bilo takvih reakcija. Smatram da je to jednostavno njihova pjesma, pjesma s jakom antiratnom porukom, vrlo jasnom", rekla je Vuica za IN Magazin.

"Jugoslavija je dio naše prošlosti. Ne možemo je izbrisati gumicom. Međutim, nije mi jasno zašto se ne pravi problem oko toga kada Lepa Brena pjeva pjesmu Jugoslovenka. Hiljade i hiljade mladih pjevaju tu pjesmu zajedno s njom", dodala je, osvrćući se na nedavne koncerte Lepe Brene u Zagrebu.

Gazprom i NIS Petrol benzinske stanice podržale akciju Udruženja "Obraduj nekog"

Dodala je i da je pjesma Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo inspirirana riječima Branka Miljkovića, jednog od najvećih pjesnika prošlog stoljeća rođenog u Nišu.

"Umro je i živio u Zagrebu. Ona doista ima jasnu antiratnu poruku. Ona je pjesma Bijelog dugmeta, pjesma naše mladosti. Ne govori ništa loše i mislim da je potpuno normalno da ju je Bijelo dugme uvrstilo u repertoar", zaključila je Alka koja je bila na koncertu Dugmeta u Puli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak